Ultimate magazine theme for WordPress.

Următorul program Casa Verde fotovoltaice ar putea să vină cu noutăți

0 230

Facturile la energie devin tot mai apăsătoare odată cu începerea sezonului rece. Panourile solare ar putea fi o soluție dacă ai unde să le pui și dacă iți permiți să suporți costurile dincolo de ceea ce primești de la stat.

La începutul acestui an aveam 44 de mii de prosumatori, care împreună produceau 478 de megavati. Lucrurile s-au schimbat, așa că în câteva luni cifrele s-au dublat și încă puțin peste.

Adică în septembrie erau 97 de mii de prosumatori, iar capacitatea instalată ajungea la 1.225 de megavati. Asta înseamnă o creștere de 60% la partea de producție față de începutul acestui an.

Estimările oficialilor arată că până la finalul acestui an capacitatea instalată va depăși 1500 de megavati, iar în primăvara anului viitor ajungem la 2 mii de megavati.

Pentru că s-a tot discutat în ultimele luni despre presiunea pe sistemul de distribuție, pentru că cea mai multă energie este produsă atunci când cei care au instalate panouri fotovoltaice nu sunt acasă, deci nu consumă ceea ce produc, trebuie găsită o variantă de înmagazinare a acestei energii electrice.

Varianta luată în calcul la nivelul Guvernului este că următorul program Casa verde fotovoltaice să includă și baterii pentru stocarea energiei. Se discută inclusiv despre un program separat la care să aplice și cei care au beneficiat de panouri în trecut.

Este o veste bună pentru că așa produci când e soare pe cer și consumi seara, noaptea sau când se înnorează afară. Astfel scapi de unele taxe și ai un control mai mare pentru producția proprie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.