Ultimate magazine theme for WordPress.

Cod galben de vânt în zona Apusenilor

0 115

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi dimineaţa o avertizare Cod Portocaliu de viscol pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură, şi două atenţionări Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori însemnate cantitativ pentru zona de munte, respectiv de intensificări ale vântului pentru Dobrogea. Zona de munte a județului Cluj este vizată de o avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, de marţi, ora 12:00, până miercuri, la ora 23:00, va fi în vigoare codul portocaliu pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de 90-110 km/h.

Va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

De asemenea, conform atenţionării cod galben, de marţi, ora 10:00, până miercuri la ora 8:00, la munte, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Cantităţile de apă vor fi local de 20-35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h şi vor fi intervale cu viscol şi vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45-50 km/h, vor fi şi în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei şi în estul Munteniei, subliniază ANM.

Totodată, va fi cod galben în Dobrogea, de marţi, ora 14:00, până miercuri, la ora 10:00, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-60 km/h şi izolat de peste 70 km/h pe litoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.