Ultimate magazine theme for WordPress.

Asistentă de la Spitalul Huedin, POZITIVĂ la testul de coronavirus

0 1.095

O asistentă de la Spitalul Huedin are coronavirus, după ce a intrat în contact cu o pacientă transferată din Cluj-Napoca. Au fost efectuate 9 teste în total, 3 pentru medici din Huedin, 3 pentru infirmiere din Huedin și 3 pentru asistente din Huedin. Cele 9 cadre medicale au intrat în contact cu Ileana de la Vâlcele, pacienta depistată la Huedin cu COVID-19. Din cele 9 teste doar cel al asistentei a ieșit pozitiv, potrivit ZiarulClujean.ro.

Asistenta este singura confirmată cu coronavirus. Aceasta a intrat în contact cu Ileana de la Vâlcele, o pacientă de 72 de ani transferată la Huedin în data de 20 martie, în urmă cu exact o săptămână.

Femeia a fost trimisă din Cluj-Napoca la Huedin pentru tratament. Înainte de a fi transferată la Huedin, aceasta nu a fost testată. Nu avea simptome, spun autoritățile.

Ajunsă la Huedin, femeia a început să prezinte simptome specifice. Cadrele medicale au solicitat testarea femeii. În urma testelor de laborator a reieșit că aceasta are coronavirus. Duminica seara, bătrâna a fost transferată înapoi la Cluj-Napoca, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a murit în cursul zilei de joi.

Imediat după ce s-a aflat că pacienta de 72 de ani are coronavirus, cele 9 cadre medicale de la Huedin au intrat în autoizolare la domiciliu.

Asistenta urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru tratament. Potrivit unor surse oficiale, starea ei de sănătate este bună în prezent. Urmează să se stabilească cu cine a intrat ea în contact și este posibil ca acele persoane să fie testate zilele acestea.

Citește și … Pacienta depistată cu coronavirus la Huedin a murit. Primul caz de deces în județul Cluj din cauza COVID-19

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.