Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin are doi procurori noi. Cine sunt ei și de unde vin

Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin are doi procurori noi. Cine sunt ei și de unde vin

Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin stă din ce în ce mai bine la capitolul procurori. În luna februarie un nou magistrat a ajuns la Huedin, iar începând de astăzi, 4 iulie, un altul de talie mare își va desfășura activitatea în oraș.

Primul care a ajuns la Huedin în acest an, în luna februarie, este un procuror nou, aflat în primii ani de profesie. Adrian Drăgan se numește el și este originar din Moinești județul Bacău.

Colegii acestuia, polițiștii și alte părți care au fost în contact cu Adrian Drăgan s-au arătat surprinși de integritatea și imparțialitatea de care dă dovadă noul procuror. Magistratul nu locuiește în Huedin, spun gurile rele, pentru că ar vrea să stea departe de anturajele și grupurile de interese din orașul în care lucrează. Decizia i-a fost respectată, iar procurorul primește bani de navetă.

Mircea Hrudei este un alt procuror care își va desfășura activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, începând de astăzi. Procurorul clujean Hrudei figurează pe schița PJ Huedin încă din anii 2001 – 2001, când a mai lucrat aici.

După 2002, Hrudei a plecat cu delegație la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și de acolo la DIICOT Cluj. La DIICOT Cluj Mircea Hrudei a fost două mandate la conducerea serviciului.

Hrudei a fost revocat din funcție și se reîntoarce la Huedin.

Surse din DIICOT Cluj precizează pentru Info Huedin că Hrudei este un profesionist în tot ceea ce face și aplică legea în mod egal, fără diferențe. În relația cu colegii și părțile din dosare Hrudei ar avea un minus, spun sursele noastre.

Potrivit Gazeta de Cluj, greşelile făcute de Mircea Hrudei la DIICOT CLUJ de-a lungul au ajuns la urechile şefului structurii centrale, Daniel Horodiceanu. Multiplele dosare instrumentate defectuos, dezvăluirea de informaţii confidenţiale din timpul urmării penale, măsuri asiguratorii de sechestru neluate faţă de suspecţi ce au dat tunuri prin intermediul evaziunii fiscale sunt doar câteva dintre motivele ce au dus la excluderea din DIICTOT Cluj a lui Hrudei. La toate acestea se adaugă cele mai mari achitări din istoria recentă a Clujului în dosare celebre.

Categories: Local

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*