Ultimate magazine theme for WordPress.

Violatorul de la Dealu Negru, CONDAMNAT pentru două infracțiuni. A batjocorit-o pe bătrâna care l-a „luat de suflet”

0 1.634

Nicolae Roșu, bărbatul acuzat că a violat-o pe o bătrână de 83 de ani, din Dealu Negru, în vara anului 2021, a fost condamnat de Judecătoria Huedin în 14 ianuarie 2022. El a primit o pedeapsă și pentru conducere sub influența alcoolului. Bărbatul a abuzat-o sexual pe femeia care i-a întins o mână de ajutor și l-a „luat de suflet”, adică o adopție fără acte, pe când acesta avea 22 de ani. Individul, tot din Dealu Negru, o avea pe femeie în grijă. După 27 de ani, trăiți ca în familie, bărbatul a abuzat-o sexual pe biata femeie. Roșu va sta după gratii, pentru viol și conducere sub influența alcoolului, 6 ani.

Inculpatul Nicolae Roșu, în prezent având vârsta de 50 de ani, a recunoscut faptele în fața judecătorului și a optat pentru judecată simplificată. El a primit o reducere de pedeapsă de 1/3 pentru că a recunoscut faptele așa cum procurorii le-au reținut în sarcina sa. Cu această reducere aplicată Roșu va sta 6 ani după gratii, din care se scade perioada în care a fost arestat preventiv – din iulie 2021 până în ianuarie 2021.

Nicolae Roșu locuia cu soția și cei trei copii ai săi în casa bătrânei de 83 de ani. În cursul anului 2021, femeia l-a părăsit pe individ, a luat și copiii, iar acesta a rămas doar cu victima.

În Sentința de condamnare, judecătorii rețin cum s-au desfășurat lucrurile în ziua violului.

În data de 12.07.2021, inculpatul A.A. a consumat băuturi alcoolice la locuința din com. Călățele, ___________________. ____, iar la un moment dat, în jurul orei 12:00, s-a deplasat în camera persoanei vătămate M.A., care era întinsă pe pat și acoperită cu o pătură, spunându-i că vrea să facă s*x cu aceasta. Persoana vătămată M.A.a refuzat și a strigat să o lase în pace, însă inculpatul a tras de pe aceasta pătura cu care era învelită, și întrucât persoana vătămată se zbătea pentru a scăpa de inculpat, a prins-o pe aceasta de mâini, apoi i-a ridicat picioarele în sus, i-a ridicat rochia până în jurul mijlocului și a introdus p*****l în v*****l persoanei vătămate de câteva ori. Pe urmă, inculpatul i-a introdus degetul în v***n persoanei vătămate, care urla la inculpat să o lase în pace, aceasta încercând să-l îndepărteze pe inculpat, lovindu-l cu un băț în zona capului și a feței, zgâriindu-l pe față.

La un moment dat, persoana vătămată M. A.a auzit gălăgie în curte, spunându-i inculpatului că a venit cineva, moment în care inculpatul a lăsat-o pe persoana vătămată și s-a îmbrăcat. În acel moment la unul dintre geamurile locuinței, geam care se afla deschis, au ajuns martorii C.A.T. și K.O.Ș., care auzind țipete din incinta imobilului, iar martorul K. a filmat audio-video cu telefonul mobil”, se arată în sentința de condamnare a lui Roșu Nicolae.

Când au ajuns martorii, aceștia au văzut că Nicolae Roșu se afla cu pantalonii trași în jos, iar persoana vătămată se afla întinsă pe spate pe un pat din încăpere, țipând și având picioarele și rochia ridicate, observându-se în imagini că aceasta a rămas dezbrăcată de la brâu în jos.

„Totodată, din depoziția numitului C.A.T. rezultă că în momentul în care inculpatul a ieșit afară din locuință, martorul l-a întrebat pe acesta cum este posibil ca el să întrețină raporturi sexuale cu o femeie de aproximativ 80 ani, care l-a crescut ca pe un fiu, acesta replicând că o se întrețină raporturi sexuale cu persoana vătămată până o să o omoare, deoarece aceasta refuză să meargă la azil. Martorul a mai afirmat că, ulterior acestei discuții, a abordat-o și pe persoana vătămată M. A., care se văita, relatându-i martorului faptul că inculpatul a încercat toată noaptea să întrețină raporturi sexuale cu ea. De asemenea, martorul a precizat că în momentul în care inculpatul a ieșit din locuință, acesta prezenta în zona feței urme proaspete de zgârieturi și pete de culoare roșiatică. În fine, martorul C.A.T. a mai declarat faptul că inculpatul i-a solicitat să-l transporte la Spitalul Orășenesc Huedin, acuzând dureri de cap, inculpatul fiind transportat de martori la Clinica de Psihiatrie din mun. Cluj-Napoca, unde acesta s-a internat voluntar la data de 12.07.2021 și a rămas până la data de 26.07.2021″, se mai precizează în sentința Judecătoriei Huedin.

Judecătorul mai reține că în perioada în care inculpatul s-a aflat internat la Clinica de Psihiatrie din Cluj Napoca, prin ordonanța din data de 21.07.2021, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au dispus efectuarea unei expertize medico-legale, prin care să se stabilească dacă inculpatul a avut discernământ la momentul comiterii faptei pentru care era cercetat. Concluzia specialiștilor a fost că Nicolae Roșu a avut discernământ.

„Din Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică nr. 8463/IV/b/169 din 22.07.2021 întocmit de I.M.L. Cluj-Napoca rezultă că inculpatul A.A. prezintă diagnosticul „tulburare de personalitate instabilă emoțional, tip impulsiv, dependență alcoolică”, Comisia concluzionând că inculpatul „are capacitatea psihică de a aprecia critic conținutul și consecințele social-negative ale faptelor sale – discernământ păstrat – atât la data săvârșirii faptei cât și în prezent”. Totodată, s-a apreciat că față de inculpat „se impune luarea măsurii de siguranță cu caracter medical prevăzute de art. 109 Cod Penal – obligarea la tratament medical”, se mai arată în motivarea judecătorului de la Huedin.

Anterior violului, în 20 octombrie 2020, Roșu Nicolae a fost prins de polițiști între Brăișoru și Sâncraiu cu o alcoolemie de 1,63 grame la mie. Pentru această faptă a primit pedeapsa de 1 an și 3 luni de închisoare. Judecătorii l-au mai obligat să ia tratament pentru alcoolism.

În 12 iulie 2021 a violat-o pe bătrâna de 83 de ani. Pentru această faptă Roșu Nicolae a primit 5 ani și 7 luni de închisoare.

Consecutiv, reținând că faptele sunt concurente, fiind comise înainte ca inculpatul să fi fost condamnat definitiv pentru vreuna dintre ele, instanța a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 7 luni închisoare, la care a adăugat 5 luni închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare.

Sentința nu este definitivă, ea poate fi atacată.

Pentru mai multe știri despre Nicolae Roșu, clici AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.