Ultimate magazine theme for WordPress.

Atenție la noua țeapă apărută: „cabana”

2 1.874

Escrocii îşi perfecţionează permanent metodele prin care vor să facă bani cu orice preţ. Ultima găselniță este înşelătoria prin metoda „cabana”.

morosan-300×250

Pe scurt, aşa-zişii constructorii promit ridicarea unei cabane într-un timp record, la preţuri foarte convenabile, prin intermediul unor anunţuri pe site-uri specializate. La întâlnirea cu clientul vin pregătiţi să înceapă lucrul, dar cer un avans important pentru achiziţia de materiale. 

Mulţi dintre clienţi se lasă păcăliţi şi plătesc banii, dar constructorii dispar rapid şi nu mai răspund la telefon. 

Pe internet sunt sute de astfel de anunţuri, cu persoane care se oferă să construiască cabane sau case de vacanţă. 

Recent, un bărbat din Alba Iulia s-a confruntat cu o echipă de aşa-zis meşteri pe care i-a angajat să-i ridice o cabană. A ajuns să discute cu reprezentantul unei ”firme” de ţepari din zona Moldovei, care avea multe fotografii online cu case deja realizate. A luat legătura cu constructorul şi în ziua stabilită o maşină mică s-a prezentat la locul viitoarei construcţii.

Bărbatul din Alba Iulia a remarcat că cei cinci „muncitori” nu aveau nici scule, şi nici materiale, aşa cum se aştepta, în condiţiile în care s-au înţeles că va plăti la final. Au promis că după ce proprietarul pleacă de acolo, va veni o dubă cu toate materialele necesare. Între timp, au comandat câteva lemne de la un furnizor din oraş, pe care le-au unit într-un fel de dreptunghi, care ar fi trebuit să fie baza construcţiei. 

În ciuda înţelegerii iniţiale, i-au cerut bărbatului 4.000 de euro, pentru a cumpăra materiale. Acesta a refuzat şi s-a oferit să meargă împreună pentru a cumpăra materialele, însă „meşterii” nu au fost de acord. Disputa s-a încheiat după multe alte discuţii, când au înţeles că omul chiar nu poate fi înşelat. 

2 Comentarii
 1. Alex spune

  Bună ziua,
  Același lucru l-am pățit și eu, tot cu un constructor din zona Moldovei. Ma puteți pune, va rog, în legătură cu clientul păgubit întrucât doresc sa aflu dacă este vorba de aceeași persoana. Intenționez sa ii deschid un proces cu multiple capete de acuzare.

  1. infohuedin spune

   Bună ziua,
   Din păcate nu avem date de contact. Puteți depune plângere fără probleme, dacă este aceeași persoană se va afla. Organele de poliție comunică între ele. Spuneți polițistului cu care vorbiți că suspectați că ar fi aceeași persoană. De acolo știu ei ce să facă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.