Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Elevul agresiv a fost identificat rapid de polițiștii din Huedin și a fost dus la audieri. Care este realitatea

0 2.590

Elevul Liceului Tehnologic „Vlădeasa”, în vârstă de 15 ani, surprins într-un videoclip în timp ce lovește și umilește un alt tânăr de 15 ani, a ajuns pe mâna polițiștilor din Huedin. Oamenii legii l-au identificat rapid pe elevul agresiv, în mai puțin de o oră, și l-au dus la audieri. Realitatea spusă de o mămică în sesizare este diferită de realitatea constatată de anchetatori.

Anchetatorii de la Huedin s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe, după ce au văzut imaginile trimise de o mămică la INFO Huedin.

Dus la audieri, tânărul a declarat că recunoaște fapta, dar că ea s-a comis pe raza comunei sălăjene Almașu. Din verificările oamenilor legii, rezultă în mod adevărat că fapta s-a produs pe teritoriul comunei sălăjene Almașu și nu la Huedin.

Femeia care a sesizat INFO Huedin a susținut că fapta este săvârșită în curtea Liceului Tehnologic „Vlădeasa”. Mai arăta mămica respectivă că ultima agresiune la liceu ar fi avut loc astăzi. Azi, de la unitatea școlară, Poliția Huedin nu a fost sesizată pentru vreo faptă de violență.

CE AU CONSTATAT POLIȚIȘTII DE LA HUEDIN

Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

„În baza imaginilor apărute în spațiul public, ilustrând o stare conflictuală în care ar fi implicați doi minori, aflați în curtea unui liceu, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au demarat verificări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că starea conflictuală din imagini s-a petrecut pe raza județului Sălaj, la începutul lunii august a acestui an, între doi tineri, de 15 ani, din județele Sălaj și Timiș. În cauză, cercetările sunt desfășurate în continuare, pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale”, precizează Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Tânărul agresat are 15 ani și este din județul Timiș. Se afla într-o tabără la Almașu când a fost agresat de către celălalt adolescent.

Elevul agresiv studiază la Liceului Tehnologic „Vlădeasa” și este cunoscut ca fiind o fire colerică, dar nu există plângeri înregistrate pe numele său.

PE PROCEDURĂ

Polițiștii de la Huedin s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. Dosarul va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin.

Pentru că nici polițiștii și nici procurorii de la Huedin nu au competență de a cerceta o faptă săvârșită în alt județ, dosarul va fi trimis, cel mai probabil, la Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou. Acte de urmărire penală vor fi efectuate de către Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sînmihaiu Almașului, Postul de Poliție Almașu.

Dosarul urmează să se închidă dacă victima ori părinții nu depun plângere. Potrivit unor surse, părinții copilului agresat ar fi spus că nu doresc să depună plângere pe numele agresorului și cer doar ca acesta să fie mustrat. În termen de 90 de zile de la comiterea faptei, se pot răzgândi și depune plângere.

Având în vedere articolul anterior, unde informațiile oferite de respectiva mămică sunt cu mult diferite de realitate, pentru corecta informare a publicului, din oficiu INFO Huedin îl va retrage de la publicare și rămâne doar acesta. Pentru că fapta de agresiune există, clipul rămâne publicat în acest articol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.