Ultimate magazine theme for WordPress.

Polițistul Matiș este cercetat disciplinar și este vizat de un dosar penal după accidentul de pe strada Horea. Ministrul MAI a aflat de la INFO Huedin despre caz

0 2.886

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, reporterul INFO Huedin l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de existența unui caz suspect la Huedin, respectiv accidentul de pe strada Horea, din data de 23 iulie, accident care se presupune că a fost produs de polițistul din Poieni – Gheorghe Matiș.

La scurt timp, la solicitarea ministrului Bode, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj au trimis o informare în care se precizează că i-a fost sistat concediul agentului, primit imediat după accident, și că acesta este acum la dispoziția ofițerilor de la Biroul Control Intern și la dispoziția procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în cauză fiind vorba despre un dosar penal deschis.

Totodată, polițiștii care au intervenit la accident vor fi cercetați disciplinar, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații privind producerea unui eveniment rutier în care ar fi fost implicat un polițist, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea de verificări la nivelul Biroului Control Intern, în vederea clarificării tuturor aspectelor și a informațiilor existente.

În urma acestor verificări și a celor constatate, în baza dispoziției șefului inspectoratului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost declanșată cercetarea prealabilă față de agentul de poliției în cauză.

Facem precizarea că, în baza articolului 60, alin.2, lit. a din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, pe durata cercetării penale, procedura disciplinară se suspendă, cauza fiind cercetată în cadrul unui dosar penal deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În ceea ce privește informația conform căreia agentul de poliție în cauză s-ar afla în perioada concediului de odihnă, precizăm faptul că acesta a fost sistat, în prezent lucrătorul aflându-se la serviciu și totodată la dispoziția organelor de cercetare penală și a lucrătorilor din cadrul Biroului Control Intern.

De asemenea, procedura cercetării prealabile se va extinde cu privire la modul în care polițiștii care au soluționat evenimentul rutier și-au îndeplinit sarcinile și atribuțiile specifice”, se arată în informarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Reamintim, în dimineața zilei de 23 iulie, un autoturism a pătruns pe contrasens, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. Când au ajuns salvatorii și polițiștii în autoturism nu mai era nimeni, dar nici în zona accidentului. Accidentul a avut loc la ora 03:40.

La două ore de la producerea accidentului, în jurul orei 05:30, iubita polițistului Gheorghe Matiș s-a prezentat și a spus că ea se afla la volan. Femeia, pe nume Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, nu a explicat unde a plecat după accident, cu ce, de ce și nici ce a făcut în cele două ore. Mai multe despre acest subiect puteți citi dând click AICI.

Citește și … VIDEO – Ministrul de Interne cere șefului IPJ Cluj să facă publice rezultatele verificărilor în cazul accidentului de pe strada Horea, cât mai repede cu putință

Citește și … Accident cu semne de întrebare pe strada Horea din Huedin. Mușamalizare?

Citește și … PJ Huedin s-a sesizat din oficiu și face verificări „cu privire la posibilitatea existenței unor fapte de natură penală”, în cazul accidentului de pe strada Horea

Citește și … Nicio anchetă, din cele două, nu a elucidat misterul accidentului de pe strada Horea din Huedin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.