Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Ministrul de Interne cere șefului IPJ Cluj să facă publice rezultatele verificărilor în cazul accidentului de pe strada Horea, cât mai repede cu putință

0 862

Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, i-a cerut șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, să facă publice rezultatele verificărilor de la Huedin, începute după accidentul de pe strada Horea. Accident în care se presupune că a fost implicat polițistul din Poieni, Gheorghe Matiș.

Aflat la Cluj-Napoca, ministrul Bode a fost întrebat de reporterul INFO Huedin de ce durează atât de mult verificările în cazul accidentului, de ce nu știm rezultatul anchetei din primăvară, atunci când agentul a provocat un scandal în Huedin și mai ales cum de i s-a aprobat concediu exact după producerea accidentului.

CALITATE HD
CALITATE SD

DISCUȚIA INTEGRALĂ, MAI JOS

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Eu am fost informat cu privire la această situație. Vreau să vă spun că în acest caz se fac verificări la nivelul Biroului Control Intern pentru a clarifica absolut toate aspectele. După cum știți, dacă nu știți vă informez, în paralel Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin s-a sesizat din oficiu. Eu am convingerea că la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție din Cluj este cunoscută această problemă și după finalizarea cercetării vor comunica toate concluziile la care au ajuns.

Reporter INFO HUEDIN: Dar nu e ciudat că i-a fost aprobat concediu de odihnă, acestui polițist, exact în ziua în care a fost trimis și Controlul Intern? Practic nu mai au pe cine controla.

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Eu nu cred că nu au pe cine controla. Dumneavoastră, așa cum ați relatat foarte corect, în multe situații, ați văzut că împreună cu echipa de conducere de la Ministerul Afacerilor Interne am decis ca înainte de a ne face curățenie altcineva în ogradă, ne facem curățenie noi în propria ogradă. Așa s-a întâmplat și la Sibiu și la Botoșani și la Timișoara și în multe alte situații în care, din nefericire, colegi de-ai noștri, în număr nesemnificativ în raport cu 129.000 de angajați pe care îi are Ministerul Afacerilor Interne, acele uscături din pădurea numită MAI trebuiesc eliminate. Și primii care am hotărât să intervenim în astfel de situații suntem noi, prin aparatul imunitar. Prin DGA, prin DGPI, prin toate structurile noastre, prin Corpul de Control, prin Biroul de Control Intern. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au din partea mea un mesaj foarte clar de a extrage din Ministerul Afacerilor Interne astfel de colegi care nu fac cinste uniformei de polițist sau structura din care fac parte în Ministerul Afacerilor Interne.

Reporter INFO HUEDIN: Și cât poate dura un astfel de control pentru abaterile aceluiași polițist? În luna aprilie a amenințat pe cineva cu moartea că nu a fost servit cu băutură.

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Sunt convins că nu foarte mult, de aceea am și transmis un mesaj și astăzi, răspunzând întrebării dumneavoastră, solicitându-i șefului IPJ Cluj să comunice public , cât mai repede cu putință, rezultatele Controlului intern de la Huedin.

Reamintim, în dimineața zilei de 23 iulie, un autoturism a pătruns pe contrasens, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. Când au ajuns salvatorii și polițiștii în autoturism nu mai era nimeni, dar nici în zona accidentului. Accidentul a avut loc la ora 03:40.

La două ore de la producerea accidentului, în jurul orei 05:30, iubita polițistului Gheorghe Matiș s-a prezentat și a spus că ea se afla la volan. Femeia, pe nume Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, nu a explicat unde a plecat după accident, cu ce, de ce și nici ce a făcut în cele două ore. Mai multe despre acest subiect puteți citi dând click AICI.

Citește și … Polițistul Matiș este cercetat disciplinar și este vizat de un dosar penal după accidentul de pe strada Horea. Ministrul MAI a aflat de la INFO Huedin despre caz

Citește și … Accident cu semne de întrebare pe strada Horea din Huedin. Mușamalizare?

Citește și … PJ Huedin s-a sesizat din oficiu și face verificări „cu privire la posibilitatea existenței unor fapte de natură penală”, în cazul accidentului de pe strada Horea

Citește și … Nicio anchetă, din cele două, nu a elucidat misterul accidentului de pe strada Horea din Huedin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.