Ultimate magazine theme for WordPress.

Drumarii au ieșit la curățat de zăpadă. Unde au fost probleme în zona de munte

0 132

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, la această oră, la nivelul județului Cluj, nu există drumuri județene blocate sau închise circulației rutiere. Totodată, nu au fost înregistrate incidente sau accidente rutiere cauzate de condițiile meteorologice sau de starea drumurilor.

Astfel, în cursul dimineții de luni, 30 octombrie 2017, la ora 8.30, pe raza județului Cluj circulația se desfășura normal.

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru această perioadă a anului care s-au manifestat pe raza județului Cluj în ultimele zile, cu precădere în zona montană, respectiv vânt cu intensificări de 70-80 km/h și chiar 90 km/h pe creste, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și depunere de strat de zăpadă cu o grosime de 1-3 centimetri, s-a intervenit pe două drumuri județene, respectiv pe DJ 107P Someșu Rece – Mărișel și DJ 103K Căpușu Mare – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș iar la această oră se acționează pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Doda Pilii – Ic Ponor. În toate aceste situații s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului și a lunecușului, inclusiv sare.

Tot în zona de munte, în situații cu totul izolate, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea căii de rulare.

Reamintim în acest context faptul că, în ceea ce privește drumurile județene din județul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire precum și a altor lucrări specifice pe timp de iarnă sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – Societatea de Construcții Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) și 3 (zona Gherla-Dej).

Citește și …
VIDEO – Zăpadă la Mărișel și Vârful Vlădeasa. A nins viscolit și s-a așternut strat de nea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.