Ultimate magazine theme for WordPress.

După furtunile din septembrie, CJ Cluj vrea să acorde fonduri suplimentare pentru orașul Huedin și alte opt comune

0 111

Plenul Consiliului Județean Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 30 octombrie 2017, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea de sprijin financiar pentru opt comune precum și pentru orașul Huedin, în vederea înlăturării efectelor negative ale fenomenelor meteorologice extreme care au lovit județul în ultima perioadă. Acești bani ar urma să vină după ajutorul acordat de Guvern tot pentru reparația instituțiilor afectate de vremea severă din septembrie.

Inițiat de președintele Alin Tișe, proiectul propune alocarea, din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Județean, a sumei totale de 244.000 lei pentru eliminarea efectelor fenomenelor periculoase produse preponderent în luna septembrie dar și în lunile mai și iunie 2017.

Astfel, comunei Cășeiu se propune a-i fi alocată suma de 4.000 de lei pentru plata reparațiilor efectuate la acoperișurile școlilor generale din satele Urișor și Coplean în timp ce comuna Vad va primi 30.000 de lei pentru reparația acoperișurilor căminelor culturale, respectiv a clădirilor în care funcționează after-school-ul și grădinița din localitate. Aceeași sumă, de 30.000 de lei, o va primi și comuna Gilău pentru decontarea lucrărilor de reparații la acoperișurile mai multor obiective de interes, respectiv căminele culturale din Gilău și Someșul Rece, spitalul vechi, grădinița nouă, internatul și clădirea terenului de fotbal din localitatea Gilău.

Primăria Comunei Cuzdrioara va primi și ea suma de 30.000 de lei pentru înlăturarea efectelor negative produse la obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare cămin cultural Cuzdrioara, județul Cluj”. La rândul ei, comunei Săcuieu îi va fi alocată suma de 30.000 de lei pentru plata lucrărilor de refacere a sistemului rutier afectat, de consolidare a drumului comunal DC129, de regularizare a Văii Lupului, precum și de refacere a ulițelor sătești afectate din satul Rogojel.

Comunele Negreni și Mărișel vor primi și ele sume de câte 30.000 de lei fiecare pentru remedierea infrastructurii rutiere locale afectate în urma fenomenelor meteorologie violente. Tot 30.000 lei va primi și Primăria comunei Recea Cristur în vederea înlăturării pagubelor produse clădirii acestei instituții, afectate de un incendiu.

Nu în ultimul rând, orașului Huedin îi va fi alocată suma de 30.000 lei pentru refacerea parcului din localitate distrus în proporție de aproximativ 70%, a indicatoarelor rutiere, a coșurilor de gunoi, precum și a totemurilor de la intrările în oraș.

final-articol

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.