Ultimate magazine theme for WordPress.

Amenzi mari pentru cei care nu au echipate autovehiculele cu anvelope de iarnă

0 112

Poliția Română reamintește că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile, atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.145 de lei și 2.500 de lei) și, ca măsură complementară, se va reține certificatul de înmatriculare/ înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic, iar dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

De asemenea, conducătorilor de autovehicule li se recomandă să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulație și pe ceilalți participanți la trafic.

În condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, cauzate de precipitații, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule, fără a avea o bună vizibilitate.

final-articol

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.