Ultimate magazine theme for WordPress.

Bombardierul din Aghireșu, arestat în octombrie, va fi pus în libertate la cererea procurorilor din Huedin

0 1.139

Bombardierul Aurel Marin Rostaș, din Aghireșu, arestat în octombrie de către Judecătoria Huedin, va fi pus în libertate la cererea procurorilor. Judecătorii Judecătoriei Huedin au concluzionat că individul nu reprezintă un pericol public și nici pentru desfășurarea anchetei.

Joi, 23 noiembrie 2023, magistrații Judecătoriei Huedin au decis plasarea în control judiciar a individului de 41 de ani. Cererea a venit din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, cu câteva zile înainte de expirarea mandatului de 30 de zile.

Bărbatul este acuzat de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul cu numere false. În ciuda faptului că este recidivist, Rostaș urmează să fie eliberat.

„În temeiul art. 203 alin. 5, art. 242 alin. 2, art. 202 alin. 4, lit. b, art. 215, art. 215 ind. 1, alin. 1 din Codul de procedură penală, admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin şi înlocuieşte măsura arestării preventive, dispusă prin încheierea penală nr. 30 din 27.10.2023 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Huedin în dosarul nr. 2725/242/2023, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 23/UP din 27.10.2023, menţinută prin încheierea penală nr. 618 din 08.11.2023 a Tribunalului Cluj, faţă de inculpatul R.A.M., cercetat în dosarul de urmărire penală 1147/P/2023 de conducerea unui vehicul fără permis prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal şi conducerea unui vehicul cu numere false prev. de art. 334 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 și art. 4 alin. 1 Cod penal și art. 43 alin. 5 Cod penal, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în decizia Judecătoriei Huedin.

Aurel Marin Rostaș ori procurorii P.J. Huedin au posibilitatea de a contesta decizia Judecătoriei Huedin în 48 de ore de la pronunțare.

Pe durata controlului judiciar bărbatul este în libertate, dar trebuie să respecte unele obligații stabilite de judecători.

Citește și … Bombardier de Aghireșu, trimis după gratii. Trei infracțiuni dintr-o lovitură

CE A FĂCUT BĂRBATUL

„La data de 27 octombrie a c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În fapt, acesta a fost depistat la aceeași dată, în jurul orei 10.30, de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, în timp ce conducea o autoutilitară care avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare provizoriu, pe DC 140 A, la intersecția cu DJ108C, din direcția Băgara înspre Aghireșu-Fabrici.

Din verificările efectuate s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere și autoutilitara nu era înmatriculată, având montate plăcuțe false cu numărul de înmatriculare”, a precizat, la momentul reținerii, în octombrie, Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.