Ultimate magazine theme for WordPress.

ANM: Iarna se instalează în weekend în toată țara

0 1.058

Iarna s-a instalat cu precipitații, frig, lapoviță și vânt puternic în jumătate din țara, iar la munte vor fi ninsori și viscol.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt și ninsori viscolite la munte valabil până la ora 18:00. În Carpații Orientali și în Munții Apuseni rafalele vor depăși 100 de km/h, iar în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și sudul Moldovei vitezele vor depăși 75 de km/h. Însă nu este tot, avem și un cod portocaliu de viscol în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea pe unde vântul va viscoli zăpadă iar vizibilitatea vă fi extrem de scăzută.

Vineri, vremea se încălzește ușor în sud-est iar în rest temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Vor fi înnorări în vest, nord și centru, unde va ploua, apoi din a doua parte a zilei norii vor cuprinde și regiunile sudice. În zona de munte vor predomina ninsorile și se vă depune strat consistent de zăpada iar vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 100km/h, viscolind zăpada, dar se va simți și prin vestul, centrul și estul țării, accentuând senzația de frig. Maximele se vor încadra între 3 grade în Maramureș și 16 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În Capitală vom avea o zi plăcută și ușor mai caldă. Încă ne putem bucura de soare până spre seară, când se strâng norii și va începe să plouă. Vântul se vă înteți din când în când iar temperatura maximă va fi de 15 grade.

Sâmbătă, vremea se va răci în toată țara, dar mai accentuat în sud, est și în centru. Ploile vor cuprinde toate regiunile iar spre seară vor fi ninsori și lapoviță cam peste tot. La munte va ninge destul de mult iar vântul se va intensifica pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade.

Duminică va fi destul frig iar ninsorile se vor extinde. În Dobrogea, estul Munteniei și Moldova va fi viscol, iar vântul vă spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 0 grade.

La munte iarna deja s-a instalat, atmosfera va fi închisă și sunt anunțate ninsori abundente. Vântul va sufla cu putere cu rafale de peste 100 de km/h iar prin masivele din nord va fi viscol în toată regula.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică dar și în nord-vestul continentului vremea va fi frumoasă de această dată, în schimb vântul va sufla cu putere iar la capitolul temperaturi nu se schimba mare lucru.

În Peninsula Scandinavă, vremea se va menține rece și sunt anunțate ninsori și lapoviță.

În centrul continentului sunt anunțate ploi abundente iar în sud-est atmosfera va fi însorită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.