Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – Drumul dintre Călata și Mănăstireni, prin Văleni, pericol public. Tișe anunță că intervine. A anunțat în mod mincinos și în 2021 același lucru

0 869

Drumul Județean 108 C, porțiunea dintre localitățile Călata și Mănăstireni, prin Văleni, este un real pericol pentru șoferi. În orice zi, din cauza craterelor formate în asfalt, un șofer poate pierde controlul asupra direcției de deplasare a mașinii. Nu de azi și nici de ieri, ci de ani buni persistă pericolul. În realitate, drumul a început să se strice la un an după ce a fost recepționat. Acest sector de drum a fost recepționat în anul 2017.

În martie 2021, reprezentanții Consiliului Județean Cluj au arătat că vor interveni pe acest sector de drum. În realitate nu s-a întâmplat nimic. Ba da, ca să o spunem pe aia dreaptă. Craterele s-au înmulțit și s-au adâncit. Adică pericolul de accidente cu victime a crescut. De defecțiunile provocate autoturismelor, de aceste cratere, nu are sens să discutăm.

„Lucrările de asfaltare pe sectorul de drum la care faceți referire s-au executat în perioada 2014 – 2016 în baza unui contract de lucrări de modernizare și reabilitare care, din păcate, a fost reziliat în cursul anului 2019 din cauza nerespectării clauzelor contractuale de către executantul lucrărilor”, se preciza în răspunsul oferit pentru INFO Huedin, de către reprezentanții CJ Cluj, în martie 2021.

BLESTEME CĂTRE POLITICIENI

Citește și … VIDEO – DJ108 C, între Văleni și DN1 R, calvar pentru șoferi: NE RUPEM MAȘINILE

Citește și … CJ Cluj răspunde întrebărilor INFO Huedin, privind starea DJ108 C dintre Văleni și DN1 R

Exact acum o săptămână, INFO Huedin a filmat din nou pe acest drum. Oamenii sunt furioși pe Alin Tișe, președinte al CJ Cluj, dar și pe alți responsabili din instituție.

„Nemernicii ăia de la Cluj, în frunte cu Tișe, își bat joc de noi și de banii noștri. Pe lângă că plătim taxe și impozite, mai dăm alți bani la service-urile auto. Ni se strică direcțiile, bielete, bucșe, rulmenți, jantele, facem pene, planetare, arcuri și așa mai departe. De i-ar trăzni Dumnezo acolo în Cluj, pe toți care nu fac nimic pentru drumul ăsta. Am plantat și brazi în semn de protest. Nu le pasă, că ei circulă cu mașinile instituțiilor, nu știu ce înseamnă să bagi milioane în mașini”, spune un localnic din Văleni, revoltat pe reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

O altă localnică, martoră la discuție, a afirmat că în ultimul an a mers în service cu mașina de 4 ori, dintre care de două ori pentru sistemul de direcție.

Ieșire din Văleni spre Huedin

SIGURANȚA RUTIERĂ, GLUMĂ PENTRU POLIȚIȘTII CLUJENI

În Ordonanța de Guvern numărul 43 din 28 august 1997, privind Regimul juridic al drumurilor, secțiunea a IV-a – Condiții de exploatare a drumurilor, guvernanții au precizat la Articolul 41, alineat 1 că „Drumurile trebuie să fie menţinute în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă”.

O simplă privire dacă aruncăm pe imaginile surprinse ne dăm seama că DJ 108 C nu se încadrează în categoria drumurilor pe care circulația rutieră se desfășoară normal și în condiții de siguranță. Nimănui se pare că nu îi pasă.

Nu este singurul drum județean din județul Cluj aflat în stare proastă, asta cu toate că Alin Tișe se laudă cu investiții de sute de milioane de euro în infrastructură.

În centrul localității Văleni, în curbă

MINCIUNI PESTE MINCIUNI

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, se laudă că anul acesta, în 2022, introduce toate drumurile județene din Cluj într-un program de reabilitare sau întreținere. Prin reprezentanți, același Tișe promitea și în 2021 că intervine pe DJ 108C, dar nu s-a întâmplat nimic.

Tot în martie, la fel ca anul trecut, au venit promisiunile și în 2022.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: Ținând cont de importanța pe care infrastructura rutieră o are în ceea ce privește dezvoltarea întregului județ, am decis ca toate cele 58 de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean să fie incluse în programele de lucrări pentru anul curent”.

SUTE DE MILIOANE DE EURO ÎN DRUMURILE JUDEȚENE, ȘOFERII ÎȘI RUP MAȘINILE

În ceea ce privește modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat 15.000.000 de lei. De asemenea, tot în cursul acestui an vor continua lucrările de modernizare, din fonduri europene, pe DJ 107P, DJ 107M și DJ 109A. În același timp, pe „Drumul Apusenilor”, mai exact pe drumurile județene DJ 764B si DJ 108K, proiect finanțat tot din fonduri europene, lucrările se află în derulare și urmează să fie finalizate în acest an.

Totodată, în baza Programului de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat suma de 60 de milioane de lei.

În plus, în cursul anului trecut Consiliul Județean Cluj a înaintat cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru 17 obiective de infrastructură rutieră – 13 drumuri județene și patru poduri, valoarea totală a devizelor ridicându-se la 447.766.172 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.