Ultimate magazine theme for WordPress.

Se fură curent la Huedin, la propriu. Mai multe locuințe, racordate ilegal la rețea

0 1.890

11 persoane depistate în orașul Huedin de jandarmi și reprezentanţi ai Electrica sustrăgând energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică. Ilegalitățile au fost depistate pe străzile

AVOCAT

Mai multe locuințe din orașul Huedin, au fost verificate în această săptămână de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și reprezentanţi ai Electrica. Acțiunea a vizat prevenirea şi combaterea furtului de energie electrică.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 11 persoane care sustrăgeau energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la faptele săvîrșite, urmând a fi înaintate organelor abilitate, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Asemenea acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică vor continua pe raza județului Cluj și în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.