Ultimate magazine theme for WordPress.

Sărbătoarea Sfintei Treimi. Ce se face azi și ce nu

0 519

Astăzi este ziua Sfintei Treimi. Adică a Tatălui, A Fiului și a Sfântului Duh.

În general problema de neînțelegere legată de Treime este cum poate exista un singur personaj care să fie în același timp două alte persoane diferite. Nu sunt trei persoane diferite ci una singură aflată în trei ipostaze.

Având în vedere caracterul infinit al Universului, persoana creatoare, Tatăl, a ales să se multiplice, ca așa să iasă toate treburile mai repede. Nu că n-ar fi putut să le facă. Dar chiar și la nivel divin funcțiile trebuie împărțite. Tatăl este creator, dar coparticipant la mântuire și la sfințire.

Fiul este mântuitor, dar are rol clar și în creație și în sfințire, iar Duhul Sfânt este sfinţitor și de viață făcător, dar se implică și în creație și în mântuire.

Ideea de treime nu e nouă, grecii antici au avut și ei trei zei de prim rang : Zeus, care se ocupa cu cerul și pământul. Poseidon, șef peste ape și Hades, patronul Subpamantului.

Până și între zeii indieni găsim trei figuri principale: Brahman, Shiva și Atman. Oarecum Corespondenții Treimii Noastre. Shiva ar fi fost Fiul, care avea 6 brațe. Diferenţa este că la ei persoanele din treime sunt total diferite. La noi nu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.