Ultimate magazine theme for WordPress.

Prim procuror nou la PJ Huedin. E bine văzut de polițiști și colegi. La Drăgan i-a fost respinsă cererea de transfer

0 2.708

Sergiu Valer Roșca este noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. El a fost delegat de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.) să asigure conducerea instituției începând din 1 ianuarie 2023. Prima delegare este pe o durată de 6 luni. În schimb, procurorul Adrian Drăgan a cerut să fie transferat de la PJ Huedin la PJ Cluj-Napoca, dar Secția pentru procurori a C.S.M. i-a respins solicitarea.

Procurorul Sergiu Valer Roșca a intrat în magistratură în aprilie 2019, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție. De atunci până în decembrie 2022, tânărul magistrat și-a desfășurat activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej și o scurtă perioadă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Printre colegii de la Dej și polițiștii de acolo, Sergiu Roșca s-a făcut remarcat și apreciat. Polițiștii din Dej îl descriu ca fiind un om corect, deschis la minte și pentru justiție. În alți termeni, el ar fi pro măsuri preventive, pe o paletă mai largă de infracțiuni și în mai multe situații, iar la Huedin chiar este nevoie de un astfel de om.

Având în vedere că are și calitatea suplimentară de motociclist, din această postură – de om pe două roți, care apreciază riscurile cu o finețe crescută, cu siguranță infracțiunile la regimul rutier vor fi văzute prin alți ochi de către Sergiu Roșca. Magistratul procuror deține o motocicletă Suzuki SV650 din anul 2000. Nu e o motocicletă pentru teribiliști, ci mai degrabă una pentru pasionații de motoare care preferă plimbările în natură.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin a domnului ROȘCA SERGIU VALER, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca, începând cu data de 01.01.2023, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”, precizează reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii.

Cu Sergiu Roșca la conducere, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin are în prezent 3 procurori. Ar putea rămâne PJ Huedin, din nou, în doi procurori dacă Mihaela Cojocaru se mută la un parchet superior, asta pentru că gradul îi permite. Mihaela Cojocaru a fost prim procuror la PJ Huedin din 1 iulie 2021 până în decembrie 2022.

Surpriza vine din partea procurorului Adrian Drăgan, care aparent s-a săturat de Huedin.

Pe ordinea de zi a Secției pentru procurori din cadrul C.S.M., din data de 13 decembrie 2022, Drăgan a cerut să fie transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Cererea i-a fost respinsă pentru un moment și magistratul procuror rămâne la Huedin. Drăgan activeaza la PJ Huedin din februarie 2017.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.