Ultimate magazine theme for WordPress.

Cod portocaliu și cod galben de ninsori și ploi în România

0 290

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod portocaliu și două avertizări cod galben de ploi și ninsori pentru zilele următoare.

PSD NEGRENI

Avertizarea cod galben este valabilă de marți, 10 ianuarie 2023, ora 10:00, până joi, 12 ianuarie, la aceeași oră.  

PSD POIENI

În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice.  

PSD MĂRGĂU

Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp.  

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă.  

Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h.  

Precipitații însemnate cantitativ și vânt puternic

A doua avertizare cod galben, de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, este valabilă de marți, ora 16:00, până miercuri, ora 22:00.

În intervalul menționat, în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ.  

Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.  

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.  

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.  

Cod portocaliu de ploi și ninsori

Avertizarea cod portocaliu de precipitații abundente este valabilă de marți, 10 ianuarie, ora 18:00, până miercuri, 11 ianuarie, ora 22:00.  

În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.  

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.