Ultimate magazine theme for WordPress.

O masă de aer cu praf saharian traversează România

0 121

Specialiştii spun că praful va putea fi observat în anumite zone din ţară şi în intervalele în care va ploua.

PSD NEGRENI

„Cred că este al patrulea epidos în această primăvară în care avem transport de praf spre ţara noastră. Toată această situaţie a fost determinată de un ciclon care s-a format în Marea Mediterană, a favorizat transportul de praf dinspre Sahara, Libia şi foarte rapid şi către Peninsula Balcanică şi România.

PSD POIENI

În continuare, acest praf saharian se va deplasa, aşa cum s-a şi specificat în comunicat, către nord-est, iar după-amiază această masă de aer va părăsi aria geografică a ţării noastre. Practic, dinspre vest, va pătrunde o masă de aer ce nu va mai avea particule de praf”, a explicat Mihai Huştiu, meteorolog ANM.

PSD MĂRGĂU

Posibil să fie cea mai mare concentrație de praf saharian din 2018 și până în prezent.

Prognoza pentru următoarele zile

„Căt priveşte prognoza pentru următoarele zile, astăzi o vreme ceva mai bună faţă de ieri şi o încălzire semnificativă, pentru că avem circulaţia sudică dinspre Peninsula Balcanică şi o masă de aer mult mai caldă decât zilele trecute şi temperaturile ajung la 23-24 de grade, însă şi gradul de instabilitate atmosferică creşte treptat, astfel că spre după-amiază aşteptăm averse, descărcări electrice şi chiar intensificări de vânt în parte de vest, nord-vest a ţării, pe la munte, local prin centru, iar la noapte şi în partea de sud-est.

Ziua de mâine se anunţă din nou ploioasă în mai toate zonele ţării, cu menţiunea că în sud-estul ţării sunt aşteptate şi furturi”, a spus Mihai Huştiu, meteorolog ANM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.