Ultimate magazine theme for WordPress.

Două treimi dintre români sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării noastre

0 98

Tot mai mulți români nu văd cu ochi buni direcția în care se îndreaptă România. Conform ultimului studiu realizat de INSCOP suntem destul de pesimiști când vine vorba de viitorulțării noastre. Tocmai de aceea este important să mergem și să punem ștampila. Acesta este anul în care putem să alegem o variantă mai bună!

PSD NEGRENI

Puțin peste o treime dintre români cred că țara noastră este pe drumul cel bun. Da, este o rază de speranță destul de timidă, dar este ușor în creștere față de acum 10 ani și chiar față de lunile precedente ale acestui an. Vedem că optimismul din inimile noastre este în creștere încet, dar sigur, potrivit studiului realizat de INSCOP.

PSD POIENI

Să vedem și cealaltă parte a situației.

PSD MĂRGĂU

În ciuda acestei scântei de speranță, majoritatea, adică peste două treimi, încă sunt pesimiști în legătură cu viitorul României. Și, motivele de îngrijorare nu sunt deloc de neglijat. Pe prima poziție se află teama de conflict sau război, cu puțîn peste o treime dintre români îngrijorați de această posibilitate.

Într-o lume neliniștită, această teamă este înțeleasă și poate chiar justificată, avem până la urmă un război de graniță.

Pe locul al doilea, și deloc surprinzător, este creșterea prețurilor, care frământă 28,6% dintre români. Iar această îngrijorare este cu atât mai pertinentă când privim la coșul de cumpărături și la facturile care nu încetează să crească.

Nu în ultimul rând, starea de sănătate a devenit o preocupare majoră pentru 18,5% dintre noi, un semnal clar că sănătatea, mai mult ca oricând, este pe buzele tuturor.

Interesant este faptul că, față de acum un deceniu, românii sunt mai îngrijorați de scumpirile traiului și de problemele de sănătate. În schimb, diminuarea veniturilor și pierderea locului de muncă, CE odinioară ocupau un loc fruntaș în topul îngrijorărilor, acum își pierd din greutate în contextul actual, marcat de frica de război.

Ce ne arată toate acestea? Ei bine, că românii sunt un popor care privește cu speranță către viitor, dar fără a ignora realitățile cu care se confruntă. Sunt îngrijorări care, pe drept, ne ocupă gândurile și ne modelează percepțiile.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 12 – 20 aprilie, prin metoda CAȚI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.