Ultimate magazine theme for WordPress.

Motivul pentru care vara au loc cele mai multe tâlhării. Cine sunt victimele

0 121

În această perioadă, expunerea excesivă a bijuteriilor vă poate transforma într-o victimă a infracţiunilor de tâlhărie prin smulgere. Polițiștii vă fac cunoscut acest mod de operare întâlnit în perioada verii şi, totodată, măsurile de prevenţie pe care ar trebui să le aveți în vedere pentru descurajarea acestui tip de infracţiune.

Victimele preferate de tâlhari sunt femeile, mai ales cele înaintate în vârstă, a căror ţinută lejeră de vară expune bijuteriile şi facilitează smulgerea acestora.

Tâlharii acţionează rapid, pe stradă, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus; smulg bijuteria şi se pierd ulterior în mulţime sau dispar pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

Anchetatorii care documentează acest gen de infracţiuni, vă recomandă să nu încercaţi să vă opuneţi prin forţă dacă sunteţi victima unei tâlhării. Este mult mai util să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului (constituţie fizică, vestimentaţie) sau orice alt detaliu care poate ajuta ancheta.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării:

  • nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare, precum lănţişoare, brăţări sau cercei, care pot fi tentante pentru tâlhari.
  • când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.
  • evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, santiere;
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.