Ultimate magazine theme for WordPress.

Marea RELAXARE: România revine la normalitate după doi ani grei de pandemie

0 1.123

România revine la normalitate după doi ani grei de pandemie. Autoritățile pregătesc eliminarea restricțiilor impuse, iar în această săptămână vom afla când scăpăm de tot de mască și de certificatul COVID.

Ministrul Sănătății – Alexandru Rafila a vorbit în ultima vreme despre eliminarea restricțiilor, dar și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului, arătând că purtarea măştii sanitare de protecţie nu este o restricţie, ci o măsură de prevenţie.

„Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor. Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie şi chiar dacă ea, din punct de vedere al obligativităţii va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp vom recomanda utilizarea ei în continuare, fără să fie o obligaţie”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte menţinerea şcolilor deschise în această perioadă, Rafila consideră că această măsură „a fost răspunsul echilibrat, raţional, pentru sănătatea copiilor, legată nu neapărat de COVID, dar pentru dezvoltarea lor normală din punct de vedere fizic şi psihic”.

Alexandru Rafila a adăugat că va continua să „pledeze pentru vaccinarea celor din grupurile vulnerabile”, subliniind că rata scăzută de vaccinare din România prin comparaţie cu alte ţări europene, s-a „simţit” şi prin numărul mare de îmbolnăviri grave care au devenit cazuri ce au avut nevoie de internare la ATI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.