Ultimate magazine theme for WordPress.

„Jean” a luat drumul pușcăriei. Anunț de ultimă oră de la Judecătoria Huedin

1 8.350

Diakite Mohamed, zis Jean, a fost arestat preventiv miercuri seara. Judecătoria Huedin a emis mandatul de arestare pe numele bărbatului, după ce a încercat să dea foc Poliției Huedin. În primă fază, „Jean” va sta cel puțin 30 de zile după gratii.

AVOCAT

Marți seara, Diakite Mohamed, zis Jean, a confecționat un cocktail molotov, iar după ce a băut mai multe beri a mers la sediul Poliției Huedin și l-a aruncat în hol. Anterior acestui moment, individul a înjurat, pe Facebook, polițiștii și instituția din care fac parte. Și a mai menționat că nu îi este frică de pușcărie.

ALESIA

Judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandatul de arestare pentru patru fapte de ultraj, una de distrugere prin incendiere și una de tulburarea liniștii și ordinii publice. Evident că s-a ținut cont de faptul că este recidivist.

Diakite ar fi vrut în arest la domiciliu, dar judecătorul nu a acceptat având în vedere gravitatea faptelor.

Citește și … VIDEO – ”Cine e Poliţia în lumea asta?” Momentul în care recidivistul băut, Diakite Mohamed, zis Jean, incendiază sediul Poliţiei Huedin

Citește și … Procurorii de la Huedin au explicat motivul pentru care Diakite Mohamed, zis Jean, a vrut să dea foc Poliției Huedin

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin sub nr. 213/P/2023 din data de 15.02.2023 şi în consecinţă:

În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, din data de 15.02.2023 până în data de 16.03.2023, inclusiv, a inculpatului D.M. aflat în prezent în stare de reținere, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de ultraj în formă continuată prev. de art. 257 alin. 1, alin. 4 raportat la art. 206 alin. 1 C.pen. (patru acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., a infracțiunii de distrugere prev. de art. 253 alin. 4 C.pen., respectiv a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., a art. 41 alin. 1 și a art. 43 alin. 5 C.pen.

Respinge solicitarea formulată de apărătorul inculpatului, de a se dispune față de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu – avocat Marc Lotica, în cuantum de 340 lei, care se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Cluj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15.02.2023″, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin.

1 Comentariu
  1. […] Citește și … „Jean” a luat drumul pușcăriei. Anunț de ultimă oră de la Judecătoria Huedin […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.