Ultimate magazine theme for WordPress.

IPJ Cluj îi ține la secret pe cei care nu au curățat drumurile. S-au aplicat cu adevărat sancțiunile? Nu se știe!

0 200

După episodul de viscol de la începutul săptămânii, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Cluj au comunicat, la solicitarea presei, informații referitoare la sancționarea celor responsabili de deszăpezire. Informația a venit, cea referitoare la sancțiuni. În schimb, polițiștii nu vor nici în ruptul capului să spună pe cine au amendat. Pe administratorii de drept ai drumurilor ori pe firmele care acționează pentru deszăpezire și au în administrare drumurile pe perioada iernii.

morosan-300×250

Marți, cei de la IPJ Cluj au comunicat că au aplicat 5 sancțiuni. Aceștia nu au precizat și cui mai exact, pentru a putea verifica informația mai departe.

„În baza verificărilor, la nivelul județului Cluj au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, de către administratorii drumurilor. Astfel, cu amendă în valoare de 10440 de lei a fost sancționat administratorul DN1, 14.500 de lei cel al DJ108C, 3.045 de lei în urma constatărilor privind DJ108A și alte două amenzi în valoare de 3.045 de lei administratorului străzii Pădurii și Bulevardului Muncii, din municipiul Cluj-Napoca”, se arată în informarea IPJ Cluj.

TĂCERE PE BANI PUBLICI

Începând de marți, presa clujeană încearcă să afle care sunt entitățile amendate de polițiști. A fost amendat cineva cu adevărat sau sunt aruncate în piață doar niște cifre? De ce tac reprezentanții Poliției clujene? În definitiv, deszăpezirea se face din bani publici, administratorii de drept ai drumurilor sunt instituții publice. Firmele care deszăpezesc sunt cunoscute încă din toamnă. Deci cine a fost amendat?

Pentru sectorul DN1 am întrebat la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca dacă au primit vreo amendă, ei având în administrare toate drumurile naționale din județ. Reprezentanții acestei instituții susțin că nu au văzut niciun proces verbal cu vreo amendă.

În lipsa unor răspunsuri concrete din partea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, nu știm dacă amenzile au fost aplicate real. Adică nu există nicio posibilitate de a verifica, deși s-au depus eforturi în acest sens.

Ne rămâne doar să-i credem pe cuvânt pe cei de la IPJ Cluj că au sancționat pe cineva pentru situația din trafic. Pe bani publici, așa cum se face și deszăpezirea, bugetarii din poliție aleg să se facă preș în fața unor firme de deszăpezire, plătite tot din bani publici, ori în fața altor instituții publice. Au ceva de ascuns? E doar tăcere în privința entităților presupus sancționate.

În aces caz, pentru a dovedi realmente sancțiunile, IPJ Cluj ar trebui să prezinte procesele verbale de sancționare.

Vorbim de BANI PUBLICI în materie de deszăpezire și avem dreptul să știm cine nu și-a făcut treaba.

Citește și … VIDEO – Cod roșu în zona Huedin. Vântul a bătut cu peste 135 de km pe oră şi a troienit zăpada. Un copac a căzut peste o mașină aflată în mers

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.