Ultimate magazine theme for WordPress.

Șeful DRDP Cluj, acuzații la adresa Poliției Rutiere Huedin după amenda primită: „Poliția nu a fost corectă. Nu s-a respectat protocolul”

1 1.369

Un polițist din cadrul Compartimentului Rutier Huedin a amendat Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca cu suma de 10.440 de lei, după viscolul de la începutul săptămânii. Lucrătorul care a aplicat sancțiunea a apreciat că DRDP Cluj nu și-a făcut treaba corespunzător, în zona comunei Ciucea. În replică, Eugen Cecan, șeful DRDP Cluj, acuză Poliția Rutieră Huedin că nu a acționat corect. IPJ Cluj a avut o reacție la cele spuse de Cecan.

Cecan susține că s-a intervenit pe DN1 E60, de la Huedin până la limita județului Cluj, de la primii fulgi de nea. Amenda aplicată instituției pe care o conduce l-a luat prin surprindere.

FLANCO – 16.011

„Nu am primit încă procesul verbal, dar îl vom contesta cu siguranță. Am fost pe traseu de la primul fulg, cu 9 utilaje. A fost cod roșu, zăpada a fost troienită. Poliția nu a fost corectă. Nu s-a respectat protocolul dintre CNAIR și Poliția Rutieră. În protocol se precizează că agenții trebuie să dirijeze circulația în astfel de condiții. Agentul de la Poliția Rutieră Huedin care a fost acolo nu a zis nimic. Apoi am aflat că ne-ar fi amendat”, a spus Eugen Cecan pentru INFO Huedin.

LIBER

Eugen Cecan mai susține că toate utilajele cu care se acționează la deszăpezire sunt monitorizate GPS, iar aceste monitorizări vor fi depuse la instanță. Din ele, spune Cecan, se vede cât timp au acționat cele 9 utilaje și pe unde.

Reprezentanții IPJ Cluj arată că agentul, care a încheiat procesul verbal de contravenție, a constatat cu propriile simțuri lipsa utilajelor de deszăpezire. Mai mult, zăpada era mare, iar șoferii au făcut nenumărate reclamații telefonice. Tot reprezentanții IPJ Cluj susțin că împotriva procesului verbal poate fi depusă contestație.

„Sancțiunile contravenționale pot fi contestate în termenul legal, la instanta competenta, conform normelor legale prevăzute de O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, se arată într-o informare a IPJ Cluj.

Și Consiliul Județean Cluj a fost amendat pentru lipsa intervenției utilajelor de deszăpezire pe DJ 108C. Amenda în cazul CJ Cluj este de 14.500 de lei.

Primăria Cluj-Napoca a fost amendată pentru că nu a curățat două străzi. Sancțiunea de 3.045 lei urmează să o achite reprezentanții firmelor care se ocupă de deszăpezire.

Citește și … VIDEO – Cod roșu în zona Huedin. Vântul a bătut cu peste 135 de km pe oră şi a troienit zăpada. Un copac a căzut peste o mașină aflată în mers

1 Comentariu
  1. Ionut spune

    Domnule Cecan mintiti de ingheata apa deoarece nu sa intervenit pt.dezapezire in judetul Cluj s a asteptat ca zapada sa se.topeasca in zona de munte a Huedinului utilajele.voastre nu au intervenit pt dezapezire decat acolo unde au fost reclamatii si va mai aduc la cunostinta faptul ca vedeti ca la politia huedin nu mai activeaza coruptul de.ghita calatan care.va facea dumneavoastra toate poftele

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.