Ultimate magazine theme for WordPress.

INTERVIU VIDEO – Localnicii din Sâncraiu au ajuns la capătul răbdărilor și RUP TĂCEREA. Terorizați de un localnic, acum susțin că sunt hăituiți de șeful Postului de Poliție, Ovidiu Zbucea

3 3.905

Terorizați de Cosmin Puriș de câțiva ani încoace și mai nou hăituiți de șeful Postului de Poliție, Ovidiu Zbucea, unii localnici din Sâncraiu susțin că au ajuns la capătul răbdărilor. Aceștia rup tăcerea și vorbesc despre presupusele abuzuri la care ar fi fost supuși de către Ovidiu Zbucea, șeful Postului de Poliție Sâncraiu. Agentul de poliție, destul de controversat în zona Huedin, încasează de la localnicii din Sâncraiu acuzație după acuzație. Contactat pentru a comenta situația și acuzațiile, Ovidiu Zbucea a rămas în tăcere.

PROBLEMĂ VECHE CU UPDATE-URI

Oamenii se plâng în continuare de faptul că Puriș își pășunează animalele pe pășunea pentru care ei plătesc, iar în paralel aruncă cu acuze asupra șefului de post Ovidiu Zbucea. Puriș ar fi protejatul lui Zbucea, spun oamenii care se feresc să vorbească deschis despre subiect.

Numai așa, spun ei, se explică cum bărbatul a rămas în libertate după fiecare presupusă infracțiune comisă și, totuși, polițistul Zbucea rămâne în pasivitate. Și nu sunt singurele acuzații la care polițistul ar trebui să răspundă. Mai mult, agentul le-ar fi spus localnicilor să nu îl mai caute când au probleme cu Cosmin Puriș. În acest context, localnicii se întreabă retoric de ce mai rămâne Zbucea șef de post la Sâncraiu.

ACUZAȚII PE BANDĂ RULANTĂ

În continuare, Cosmin Puriș își pășunează gratuit animalele pe pășunile plătite de către localnici. Se poate vedea asta pe imaginile surprinse în teren. Cu aceeași ocazie, localnicii s-au plâns la INFO HUEDIN și au explicat ce s-a întâmplat la ultimul incident dintre ei și Cosmin Puriș. Aceștia aruncă cu acuzații la adresa șefului de post din Sâncraiu și spun că nu îi sprijină în soluționarea problemei pășunatului și a multiplelor incidente dintre părți.

Unul dintre bărbații implicați în ultima altercație de la Sâncraiu arată că Ovidiu Zbucea i-a înmânat fiului său o citație, cu doar câteva ore înainte de o audiere care avea loc la Cluj-Napoca. Documentul ar fi fost lăsat la bunica băiatului, iar femeia ar fi fost pusă să semneze de primire – în numele nepotului.

INFLUENȚAREA DECLARAȚIILOR? Art. 272 C.p.

O altă acuzație lansată de oameni la adresa lui Ovidiu Zbucea este cu adevărat gravă. Localnicii spun că în cadrul unor audieri, după conflictele cu Puriș, polițistul ar fi încercat să-i determine să declare lucruri care nu corespund adevărului. Cu picioarele pe birou și cu țigara în mână, după cum spun localnicii, omul legii i-ar fi pus pe aceștia să semneze diverse declarații cu care nu erau de acord.

Încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă actul de intimidare sau corupere constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni”, se arată în art. 272, alin.1 al Codului penal.

AMENINȚAT CU ARESTUL, MUMĂ PENTRU UNII ȘI CIUMĂ PENTRU ALȚII

Și șirul acuzațiilor nu se termină aici. Unul dintre bărbații din Sâncraiu a fost plasat în control judiciar, după ce a condus băut. Fiind în control judiciar, de două ori pe săptămână trebuia să se prezinte la Poliția Sâncraiu și să dea o semnătură în fața lui Ovidiu Zbucea. Numai că, susține omul, nu a putut îndeplini la termen această cerință din cauza lui Zbucea, care nu era la post. Ulterior, șeful de post l-ar fi amenințat pe localnic că îl arestează preventiv pe 30 de zile, dacă nu se prezintă rapid să semneze și pentru dățile anterioare.

Tot după un incident cu Puriș, unul dintre tinerii din sat a fost lovit cu o piatră în cap. Acesta s-a dus la Spitalul Huedin, iar Ovidiu Zbucea l-ar fi luat cu forța de acolo, l-ar fi dus la post și l-ar fi închis mai multe ore în clădire, după care a plecat. Toate acestea în condițiile în care actul medical primează!

În schimb, spun oamenii, Puriș ar fi beneficiat din partea lui Zbucea de servicii V.I.P., acesta fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, cu autospeciala Poliției. În acest caz trebuie văzut dacă transportul s-a dispus prin ordonanță și neapărat dacă situația, prin lege, impunea o astfel de deplasare.

Mai mult, agentul Zbucea i-ar fi amenințat în mod direct pe unii localnici că „îi rezolvă”.

POLIȚISTUL ACUZAT A RĂMAS ÎN TĂCERE

Contactat de INFO Huedin pentru a răspunde acuzațiilor, agentul de poliție Ovidiu Zbucea a precizat că va discuta cu colegii săi de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pentru a se sfătui pe acest aspect.

Mai mult, agentul Zbucea a primit pe Whatsapp acuzațiile punctuale la care putea răspunde, dar a ales să nu o facă.

Citește și … DOCUMENT – Polițistul Ovidiu Zbucea atrage noi acuzații. Doi localnici din Sâncraiu își arată nemulțumirea, un procuror intervine

3 Comentarii
  1. Minu spune

    1. Zbucea a ajuns politist?
    Bai deci nu vreau sa ma apuc sa fac acum o lista, dar dintre toti politistii „tineri” de pe zona, cred ca pe unu singur il stiu ca om de treaba, restul toti au fost niste smecherasi si batausi prin scoala/liceu.
    2. Se supara ai mei cand le zic ca eu nu ma mai intorc in Huedin vreodata…

  2. […] Citește și … INTERVIU VIDEO – Localnicii din Sâncraiu au ajuns la capătul răbdărilor și RUP TĂCEREA. Tero… […]

  3. […] Citește și … INTERVIU VIDEO – Localnicii din Sâncraiu au ajuns la capătul răbdărilor și RUP TĂCEREA. Tero… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.