Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Poștăriță mușcată grav de doi câini pe strada Stadionului din Huedin. Nu e primul caz, autoritățile locale dorm

0 54

O femeie din Ciucea, poștăriță în orașul Huedin, a fost mușcată joi după-masă de doi câini de lup. Incidentul a avut loc în timp ce femeia împărțea corespondența pe strada Stadionului din Huedin. Deși câini care au mușcat-o pe poștăriță par să aibă stăpân, orașul Huedin se confruntă cu o problemă a câinilor maidanezi. Autoritățile au promis soluții încă de anul trecut. Realitatea pe străzi e alta, tot mai multe patrupede își fac apariția în Huedin în loc să dispară. 

Coi doi câini au sfâșiat piciorul bietei femei. Aceasta a fost transportată la Spitalul orășenesc Huedin unde plaga a fost suturată și igienizată. Victima celor două patrupede a fost dusă ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și i-a fost administrat vaccinul antirabic.

Polițiștii au aflat de incident de la Spitalul Huedin și urmează să deschidă un dosar penal, cel mai probabil, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Oamenii legii o așteaptă pe femeie să se externeze și să depună o plângere la Poliția orașului Huedin. După acest episod urmează identificarea câinilor și a stăpânului, dacă au stăpân. În cazul în care câinii sunt maidanezi, Primăria Huedin este răspunzătoare de aceștia. Mai grav, femeia se afla în timpul serviciului, iar întâmplarea poate fi considerată accident de muncă.

În ultimul an, potrivit datelor obținute de la Spitalul Huedin, nu mai puțin de 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcate de câini.

În 12 octombrie 2017, primarul Mircea Moroșan admitea că orașul Huedin are o problemă cu câinii maidanezi și promitea soluții.

Iată ce declara edilul Moroșan în 12 octombrie 2017:

„Da, avem o problemă cu câinii maidanezi în Huedin. Începând de luna viitoare avem un parteneriat cu un ONG care începe să adune câinii de pe străzi și să-i exporte spre adopție în străinătate. Până anul viitor, când cei cu ONG-ul se vor extinde și vor avea un adăpost mai mare, se va ridica de pe stradă un număr limitat de câini, în funcție de câți reușesc ei să exporte pentru adopție. Anul viitor, cu ajutorul nostru, cei din ONG vor construi un adăpost la 1 kilometru de Huedin și pe urmă începe curățenia generală de maidanezi. În acel adăpost vor fi duși, sperăm, toți câinii maidanezi din Huedin. Se vor face inclusiv sterilizări. Fără un parteneriat cu un ONG noi nu putem gestiona problema câinilor, este extrem de costisitor”, spunea primarul Mircea Moroșan pentru publicația noastră Info Huedin în urmă cu exact un an.

După această declarație s-a așternut tăcerea, iar realitatea de pe străzile din Huedin se poate vedea în imaginile de mai jos și în viața de zi cu zi.

Ar mai fi o informație de verificat de către autoritățile competente. Unele guri spun că o parte din câini sunt aduși cu dubele și abandonați în Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.