Ultimate magazine theme for WordPress.

Primarul din Huedin ar putea avea dosar penal pentru că i-a dat Irinei 10 lei în ziua votului. Nu e prima dată când o ajută

0 288

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, ar putea avea dosar penal pentru coruperea alegătorului. La ieșire din secția de vot, edilul i-a dat 10 lei femeii amărâte, cunoscută în Huedin cu numele de Irina. Nu este pentru prima dată când Moroșan o ajută pe femeia fără locuință, dar de această dată un observator de la secția de votare l-a văzut și a interpretat gestul de omenie, crezând că e vorba de cumpărarea votului.

Contactat telefonic de INFO Huedin, Mircea Moroșan a explicat cum stau lucrurile.

„Am fost astăzi la vot, iar acolo m-am întâlnit cu Irina, o femeie amărâtă care doarme pe unde apucă și care îmi cere bani de fiecare dată când ne întâlnim. Am ieșit din secția de votare și Irina mă aștepta. I-am dat 10 lei, așa cum de fiecare dată o fac atunci când ne întâlnim. Știu că nu are casă, doarme pe unde apucă, mănâncă ce apucă, tot orașul știe soarta ei. Nicio secundă nu mi-a trecut prin cap că un astfel de gest, de a ajuta pe cineva, poate fi interpretat și înțeles că aș cumpăra un vot. UN VOT! Nu există nicio miză la acest referendum și dacă voiam să ascund ceva nu îi dădeam bănuții de mâncare în fața secției de votare. Nu am greșit cu absolut nimic, sunt om și am vrut să ajut alt om, cum o fac de obicei”, ne-a spus Mircea Moroșan.

Ministerul Afacerilor Interne face referire la Irina ca fiind o persoană bolnavă psihic. MAI precizează că se fac cercetări în acest caz.

„În județul Cluj, printr-un apel la 112 a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secției de votare, iar la ieșire s-ar fi întâlnit cu primarul localității care i-ar fi înmânat o sumă de bani. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorului”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.