Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Clădirea veche a Spitalului Huedin a fost modernizată. Cum arată și ce cabinete va avea

0 3.193

Miercuri a avut loc recepția la terminarea lucrărilor proiectului „Reabilitarea energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

AVOCAT

Reabilitarea clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin a cuprins următoarele lucrări: amenajare și drenare a terenului pe care e amplasată clădirea, lucrări de construcții la structura de rezistență și la arhitectura clădirii, lucrări de instalații sanitare, termice și electrice, protecția împotriva radiațiilor, lucrări de construcție a liftului, lucrări de construire a sistemului de securitate la incendiu, construirea de structuri suplimentare pentru echipamentele medicale, instalarea centralei termice pe gaz și a pompelor de căldură, reabilitarea grupurilor sanitare, precum și lucrări de finisaj ale elementelor de construcții.

ALESIA

Clădirea reabilitată a Spitalului Orășenesc Huedin va găzdui cabinetele și laboratoarele ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul spitalului.

Aceste spații vor fi dotate cu mobilier și aparatură medicală de specialitate achiziționate printr-un alt proiect european denumit „Dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin”.

„Dragii mei, vă dau o veste bună!

Azi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor proiectului „Reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

Marcăm astfel un moment foarte important în procesul de transformare și modernizare a Spitalului Orășenesc Huedin.

Așa cum știți, Spitalul Orășenesc Huedin este singura instituție medicală din partea de vest a județului Cluj, iar orașul nostru funcționează ca un hub medical pentru întreaga zonă.

Conștienți fiind de importanța oferirii serviciilor medicale la standarde moderne pentru cetățenii orașului Huedin dar și pentru întreaga regiune, Primăria susține cu prioritate investițiile în sănătate.

Și nu ne oprim aici! Cu gândul la sănătatea cetățenilor și la generațiile viitoare, am depus un nou proiect care vizează renovarea energetică a corpului principal al Spitalului, din fonduri europene prin PNRR, proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Toate aceste investiții majore confirmă faptul că, SĂNĂTATEA rămâne un domeniu strategic și prioritar pentru administrația publică locală pe care o conduc”, a spus primarul Mircea Moroșan.

În clădirea reabilitată va funcționa ambulatoriul de specialitate, cu următoarele cabinete medicale și laboratoare:

Cabinet Medicină Internă;

Cabinet Oftalmologie;

Cabinet ORL;

Cabinet Obstetrică – Ginecologie;

Cabinet Dermatovenerologie;

Cabinet Pediatrie;

Cabinet Cardiologie;

Cabinet Neurologie;

Cabinet Chirurgie General;

Cabinet Psihiatrie;

Cabinet Ortopedie Traumatologie;

Cabinet Gastroenterologie;

Cabinet Psihologie;

Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice;

Laborator Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie;

Laborator de Analize Medicale

Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

Pentru că investițiile în sănătate rămân în continuare o prioritate la Huedin, anul acesta Primăria a depus un nou proiect care vizează renovarea energetică a corpului principal al Spitalului, din fonduri europene prin PNRR, proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Acesta este un proiect complementar finanțat prin același program de finanțare (POR), având valoarea totală eligibilă de 12.728.798,94 lei cu TVA, din care 2% reprezintă cofinanțarea orașului Huedin (254.575,97 lei cu TVA).

Valoarea proiectului este de 14.643.125,34 lei cu TVA, din care suma eligibilă finanțată din fonduri europene este de 12.541.498,53 lei iar diferența de 2.101.626,75 lei reprezintă valoarea finanțată din bugetul local al orașului Huedin.

foto: Primăria Huedin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.