Ultimate magazine theme for WordPress.

Se inaugurează proiect civic comunitar de regenerare urbană, în orașul Huedin

0 252

În urmă cu ceva timp, Consiliul CIVIC Huedin primea acordul Consiliului Local pentru realizarea unui proiect de regenerare urbană a spațiului din zona fostului bazin de înot al orașului. Acum, Consiliul Civic Huedin anunță că a finalizat acest proiect, spațiul a fost reabilitat și va fi redat comunității.

Proiectul de regenerare urbană derulat de Consiliul CIVIC Huedin, înseamnă reconfigurarea zonei fostului bazin de înot, astfel încât să rezulte un loc de recreere mai plăcut și adaptat la dorințele și nevoile tinerilor din Huedin.

Aici am creat primul Skatepark din orașul Huedin, o zonă pentru tenis de masă și am reabilitat vechea zonă de baschet. Pereții bazinului au fost reparați și revopsiți iar tinerii talentați din oraș au creat graffiti.
Balustradele și băncile din zonă au fost reparate și revopsite. De asemenea, gardul din jurul bazinului a fost reconfigurat și reparat astfel încât să nu mai prezinte risc de accidentare pentru copii.

Deoarece am colaborat foarte bine cu conducerea Primăriei Huedin, am decis extinderea lucrărilor în zonă. Astfel, am lucrat împreună la reamenajarea spațiului adiacent bazinului. Aici am eliminat gardul vechi de beton precum și cel de sârmă care separau stadionul de bazin și am creat o zonă open-space de relaxare. Am nivelat și curățat terenul în zonă și am plantat arbori noi.

Ideea realizării Skatepark-ului și gestionarea aspectelor financiare ale proiectului aparțin colegei noastre Carmen Sacaliș iar proiectul a fost realizat cu ajutorul a zeci de sponsori și voluntari. Valoarea totală a proiectului este de 65.134,09 lei. Întreaga sumă provine din fonduri private.

Proiectul realizat de Consiliul CIVIC Huedin reprezintă angajamentul nostru public prin care am reușit implicarea întregii comunități într-o acțiune civică majoră.

Întreaga zonă a primit o nouă utilitate și va putea fi folosită pentru desfășurarea diverselor activități comunitare.

Mulțumim sponsorilor și voluntarilor care au contribuit la realizarea acestui proiect și vă invităm pe toți să participați vineri, 10 noiembrie 2023, la ora 14:30, la inaugurare.
Ovidiu Pantea, coordonator Consiliul CIVIC Huedin
„, se arată într-un comunicat al Consiliului Civic Huedin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.