Ultimate magazine theme for WordPress.

EXEMPLU despre cum JUSTIȚIA e mumă pentru unii și ciumă pentru alții. Dosarul INCULPATULUI polițist Zirbo Eugen, tergiversat până la pensiuțe?

0 1.423
Articol semnat de: Alina Suciu

Justiția din România, iar Huedin nu e excepție, nu e oarbă și nici surdă și nici proastă și nici naivă. Sistemul știe întotdeauna unde să aplice rapid legea, când și unde să nu o facă ori să o facă mai puțin. Un bun exemplu vine din dosarul 469/242/2018, aflat pe rolul Judecătoriei Huedin. Inculpatul este polițist și se numește ZIRBO EUGEN. În 2016, mort mortuț de beat, s-a urcat la volan, a lovit trei autovehicule și un imobil. S-a întâmplat în Poieni. Începem povestea de aici.

După ce bețivanul Zirbo a provocat accidentul rutier, a vrut să fugă. Pe modelul prietenului său Gheorghe Matiș, tot polițist. Polițiștii de la acea vreme s-au coordonat bine și l-au prins pe Zirbo, l-au testat, iar alcoolemia depășise cu mult 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă dublu sau mai mult de atât în sânge.

JUSTIȚIA INTRĂ PE FIR

Dosarul din septembrie 2016 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Procurorii acestui parchet aveau competență de cercetare penală a polițiștilor la acea vreme. Acum, prin delegare, poate și un procuror de la Huedin.

După aproape 2 ani cât a stat dosarul la PT Cluj, acesta a fost înregistrat la Judecătoria Huedin. Practic, începea judecata inculpatului Zirbo Eugen – polițist.

TERGIVERSARE PÂNĂ LA PENSIUȚE?

Din martie 2018, de când este înregistrat dosarul la Judecătoria Huedin, ADICĂ DE 4 ANI ȘI 3 LUNI, judecătorul de caz nu a judecat speța. Ba mai mult, judecătorul pare să aibă o răbdare de fier.

Magistratul judecător îi admite lui Eugen Zirbo TOT ce acesta dorește în probațiune. La niciunul dintre termenele de judecată nu s-a pus problema să-i fie respinsă o probă sau un martor. Asta nu-i neapărat rău, doar că un om obișnuit era „împachetat” de aceeași Justiție în câteva termene.

INCULPATUL ZIRBO, 32 DE TERMENE

Ca să vă faceți o idee despre cât de tărăgănat este acest dosar, vă spunem doar că în 32 de termene, de câte a beneficiat Zirbo până în prezent, în 4 ani și 3 luni, se soluționează de regulă un dosar de medie spre mare corupție. Ori în cazul Zirbo e o simplă faptă conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În cele 32 de termene au fost solicitate expertize, au fost emise adrese către instituții, au fost citați martorii care nu s-au înghesuit să dea fuga la instanță, poate tot pentru a trage de timp.

Uite așa au trecut aproape 6 ani de la faptă și 4 ani și 3 luni de când e trimis în judecată Eugen Zirbo și procesul e departe de final. Aici vorbim doar de prima instanță, nu și cea de apel.

După ce procesul se termină la Huedin, va urma cu siguranță apelul. La Tribunalul Cluj, de regulă, dosarele se soluționează în cel mai fericit caz într-un an.

EUGEN ZIRBO – FOTO: FACEBOOK

În traducere, Zirbo va primi o condamnare definitivă, cu suspendare cel mai probabil, după ce va fi deja în pensie. Mult iubita pensiuță de serviciu, cea bazată pe contribuție. În plus, va mai primi și o pensie specială de serviciu.

LISTA CU TERMENELE GENEROASE OBȚINUTE DE INCULPATUL ZIRBO

Ultimul termen a fost în 6 iunie, următorul va fi abia în 5 septembrie 2022.

ZIRBO, TRIMIS ÎN JUDECATĂ ȘI ÎN ALT DOSAR

În 2022, Eugen Zirbo a fost trimis în judecată alături de bunul său prieten, alt bețivan, polițistul Matiș Gheorghe de la Poieni. Colegă de dosar le este Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni și iubita lui Matiș.

Matiș, Ilea și Zirbo au încercat să mușamalizeze accidentul din 23 iulie 2021. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

Mai multe despre mușamalizarea accidentului produs de Matiș poți citi dând click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.