Ultimate magazine theme for WordPress.

DOCUMENT! Gheorghe Matiș, Diana Ilea și Eugen Zirbo, trimiși în judecată. Cum au „orchestrat” cei trei accidentul de pe strada Horea din Huedin. Filmul tentativei de mușamalizare

3 3.182

Polițistul Gheorghe Matiș, din comuna Poieni, a fost trimis în judecată după accidentul de pe strada Horea din Huedin. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 23 iulie 2021. În fața instanței ajunge și logodnica sa, Diana Ilea. Un alt polițist, Eugen Zirbo, trimis deja în judecată în alt dosar, va răspunde și în dosarul accidentului provocat de Matiș. Rechizitoriul de trimitere în judecată, însoțit de probe, a trecut de camera preliminară a Judecătoriei Huedin în 26 aprilie 2022. Mai jos vă prezentăm documentul de trimitere în judecată a celor trei inculpați, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Urmează să fie stabilit primul tremen de judecată a celor 3 inculpați.

Matiș, Ilea și Zirbo au încercat să mușamalizeze accidentul din 23 iulie 2021. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice, scrie ZiardeCluj.ro. Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

FLANCO – 16.011

INCULPAȚII ȘI FAPTELE LOR

LIBER

Matiș Gheorghe este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații. În prezent, el este mutat cu serviciul la Baciu.

Ilea Diana Gabriela este judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și participație improprie la fals intelectual.

Zirbo Eugen este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Tot de de către conducerea IPJ Cluj, Zirbo a fost mutat la Florești.

CUM AU „ORCHESTRAT” ACCIDENTUL

Reamintim, în dimineața zilei de 23 iulie 2021, un autoturism a pătruns pe contrasens, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. Când au ajuns salvatorii și polițiștii în autoturism nu mai era nimeni, dar nici în zona accidentului. Accidentul a avut loc la ora 03:40, pe strada Horea din Huedin.

La două ore de la producerea accidentului, în jurul orei 05:30, iubita polițistului Gheorghe Matiș s-a prezentat și a spus că ea se afla la volan.

Mușamalizarea accidentului era posibilă dacă presa nu relata pe larg despre acest subiect.

DOCUMENTUL DE TRIMITERE ÎN JUDECATĂ A INCULPAȚILOR MATIȘ, ILEA, ZIRBO

Din Rechizitoriul de trimitere în judecată reiese cum cei trei inculpați, Matiș, Ilea și Zirbo au colaborat la săvârșirea infracțiunilor. Scopul principal a fost acela de a mușamaliza accidentul cu orice preț.

Procurorul Adrian Drăgan, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, a refăcut traseul celor trei inculpați și a reușit să demonstreze cât efort a fost depus în dimineața de 23 iulie 2021 pentru mușamalizarea accidentului.

Citește mai multe despre accident dând click AICI.

Documentul de trimitere în judecată a celor trei inculpați, mai jos.

Măriți imaginile cu zoom (cu degetele) sau întoarceți telefonul pentru a citi mai confortabil.

3 Comentarii
  1. […] Mai multe despre mușamalizarea accidentului produs de Matiș poți citi dând click AICI. […]

  2. […] Mai multe despre mușamalizarea accidentului produs de Matiș poți citi dând click AICI. […]

  3. […] nu și-au scos capul din „pământ”. Rechizitoriul întreg îl puteți citi dând click AICI. Faptele, pe scurt, mai […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.