Ultimate magazine theme for WordPress.

Avertizare cod galben de vreme rea

0 114

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de marți, un cod galben de inundații, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină în perioada 13 iunie ora 14:00 – 15 iunie ora 08:00. Zonele vizate sunt Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și zonele de munte. Județul Cluj este vizat și el de avertizările meteorologilor.

AVOCAT

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile este recomandat ca oamenii, pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă este recomandat ca populația să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Inspectoratele pentru situații de urgență teritoriale sunt mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

foto: arhivă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.