Ultimate magazine theme for WordPress.

ATENȚIE la e-mailuri! Hackerii acționează în numele ANAF și puteți rămâne fără bani în cont

0 259

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) arată că are loc un nou atac cibernetic în România. De această dată infractorii nevăzuți folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase.

”În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail. 

Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite, prin intermediul unor e-mail-uri, cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile. 

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

În urmă cu câteva zile, și ANAF a atenționat contribuabilii cu privire la aceste email-uri false. 

„Atenție! Emailuri false în numele ANAF!”, se arată într-o postare a instituției pe Facebook.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, transmite ANAF.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.