Ultimate magazine theme for WordPress.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

0 101

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4×10 – program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.

În cadrul evenimentului, se vor deschide în mod oficial înscrierile pentru companiile care pot aplica pentru un loc în programul ScaleOut. Ca beneficiari ai programului de scalare ScaleOut 4X10, antreprenorii vor avea acces la mentori și experți locali și internaționali.

Invitați speciali ai evenimentului de la Oradea sunt: Radu Savopol – cofondator al lanțului de cafenele 5 To Go, Mălina Turcuț – cofondator al start-upului Prime Dash, care dezvoltă soluții de business intelligence pentru companii, Sandu Băbăşan – investitor și cofondator al companiei Blugento, care furnizează soluții de e-commerce și Elena Birtoc – cofondator al Carel Woodworks, important producător de mobilier.

Aceștia vor vorbi despre:

  • povești de succes în antreprenoriat;
  • modele de scalare locală și top 3 bariere întâmpinate în creșterea națională;
  • resurse pentru scalare: acces la experți, mentori și specialiști financiari pentru a-și duce afacerea la următorul nivel;
  • modele de creștere locală și regională – cum își pot adapta antreprenorii modelul de business într-un proces de scalare;
  • cum se uită la scalare un fondator versus cum se uită un investitor;
  • idei concrete pentru a face producție în Regiunea Nord-Vest și pentru a crește o afacere antreprenorială la nivel național și regional.

Înscrierile la evenimentul ScaleOut 4X10 din 14 septembrie, de la Oradea, se pot face online pe pagina RBL. Locurile sunt limitate.

40 de companii românești din patru regiuni ale țării vor fi selectate în programul ScaleOut 4×10

În total, 40 de companii românești din patru regiuni ale țării vor fi selectate în programul ScaleOut 4×10, program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România. Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, cu ambiții de creștere la nivel național și regional. Companiile vor fi alese din regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Est.

RBL și ING vor fi alături de antreprenori pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere până la implementarea acestuia.

Patru modele de scalare identificate în practică și testate cu succes

Sub umbrela ScaleOut 4×10, mentorii programului vor pune la dispoziție antreprenorilor din țară patru modele de scalare identificate în practică și testate cu succes prin programele de educație implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling și Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creștere care prioritizează creșterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferența principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanțare externă pentru a-și consolida creșterea locală și regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creștere implementat de companiile care atrag o finanțare din partea unui fond de investiții. Blitzscaling, un mod de scalare implementat și de firmele românești, este un proces prin care o firmă crește accelerat într-o perioadă scurtă de timp.

Cele 10 firme selectate din cele patru regiuni vor alege un model de creștere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecție, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel național, prin extinderea operațiunilor, și la nivel regional, prin primele activități de internaționalizare.

Profilul firmelor selectate din program este reprezentat de companii cu o cifră de afaceri de cel puțin un milion de euro, iar industriile sunt variate: de la producție, transporturi, servicii, la agricultură, comerț, construcții și tehnologie.  

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să-și dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea so-cietății: antreprenoriat, educație și bună guvernare.

ING  

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări.  

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, și singura bancă cu creștere organică, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking. 

Misiunea ING este aceea de a-i susține pe oameni să fie cu un pas înainte, în viață și în afaceri.  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.