Ultimate magazine theme for WordPress.

VIOL la Casele de tip familial Huedin. Autorul a fost reținut de către polițiștii de Investigații Criminale

0 2.137

Momente de groază pentru o minoră de 16 ani, aflată în plasament la Casele de tip familial Huedin. Pe lângă drama de a-și petrece adolescența departe de familie, tânăra trebuie să facă față altei încercări. Încercarea abuzului sexual, poate una dintre cele mai grele încercări care marchează pe viață și lasă traume serioase. Adolescenta a fost violată de un coleg, de aceeași vârstă, instituționalizat și el.

MINORĂ VIOLATĂ ÎN CENTRU

Joi seara s-a întâmplat totul. Surse din cadrul Caselor de tip familial Huedin susțin pentru INFO Huedin că o educatoare s-a sesizat, după ce minora a spus că a fost luată în brațe prin constrângere, fără a oferi detalii suplimentare.

Fiind vorba despre un presupus abuz, Marius Farkas, directorul Caselor de tip familial Huedin, declară pentru INFO Huedin că a urmat procedurile.

„Noi am urmat procedura bine stabilită. În momentul în care există o suspiciune de acest fel, noi anunțăm DGASPC Cluj și Poliția. Este regretabil că s-a întâmplat asta, în condițiile în care pedagogii țin ore de educație sexuală. Tânărul respectiv are prietenă, deci nu îmi explic cum s-a întâmplat. Pe lângă ancheta Poliției avem și noi o anchetă internă”, spune Marius Farkas pentru INFO Huedin.

AUTORUL ȘI-A RECUNOSCUT FAPTA

Vineri, Poliția Huedin a fost sesizată de Marius Farkas, directorul Caselor de tip familial Huedin.

Surse din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție care a avut delegat un psiholog la audieri, susțin pentru INFO Huedin că tânăra a spus prin ce a trecut. Aceleași surse arată că tânărul a recunoscut, în fața anchetatorilor, fapta de care este acuzat.

În baza declarațiilor și a altor probe administrate în cauză, anchetatorii au luat decizia de a-l reține pe autorul faptei de viol.

Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

„Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin au reținut pentru o perioadă de 24 de ore un tânăr de 16 ani, din Huedin, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de viol. În fapt, polițiștii au fost sesizați ieri, 22 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, cu privire la faptul că asupra unei tinere de 16 ani, instituționalizată la o casă de tip familial din orașul Huedin, ar fi fost exercitat un act de natură sexuală neconsimțit, de către un tânăr aflat în plasament, la aceeași unitate. Tânărul a fost condus la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost predat reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă, urmând a fi prezentat magistraților în vederea dispunerii altor măsuri preventive”, precizează Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Deocamdată nu se cunoaște ce se va întâmpla cu minorul acuzat de viol.

Cel mai probabil, fiind weekend, acesta va fi plasat în control judiciar. Adică va fi lăsat în libertate, dar cu unele interdicții. Mai există și posibilitatea ca autorul să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, cu propunere de arestare preventivă.

Minora abuzată beneficiază de consiliere psihologică în această perioadă.

Astfel de incidente, poate unele și mai grave, au mai avut loc la Casele de tip familial Huedin.

UPDATE -1

Citește și … Decizia Judecătoriei Huedin în cazul minorului acuzat de viol

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.