Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – PMP Cluj și-a lansat candidații la alegerile din 6 decembrie. Sănătatea, educația, agricultura și sportul, priorități pentru viitorii parlamentari

0 195

Partidul Mișcarea Populară (PMP), filiala Cluj, a anunțat miercuri care sunt candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie a acestui an. Dorinel Munteanu, deținătorul recordului de selecții în echipa națională de fotbal a României, deschide lista candidaților PMP Cluj la Senatul României. Profesorul Avram Fițiu, de la USAMV Cluj-Napoca, deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților.

La conferința de lansare a candidaților au fost prezenți secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, senatorul Vasile Cristian Lungu, care conduce filialele PMP din județele Cluj și Sălaj și conferențiarul universitar Ioan Vereșiu.

Senatorul Vasile Cristian Lungu, alături de secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin

„Mă bucur că am început campania în teritoriu la Cluj pentru că este o filială care s-a dezvoltat bine în ultima vreme. Obiectivele din programul de guvernare sunt necesare și urgente României. Prioritățile noastre sunt sănătatea, educația, ordinea și siguranța publică. De asemenea, PMP își dorește reducerea numărului de parlamentari la 300 și transparență totală la nivelul administrației publice. PMP va face doar parteneriate de dreapta”, a spus în cadrul conferinței Ioana Constantin.

Dorinel Munteanu, alături de medicul Ioan Vereșiu

Dorinel Munteanu și-a legat cariera sportivă de Cluj. A debutat în calitate de antrenor principal la CFR Cluj, echipă cu care a ajuns până în finala Cupei UEFA Intertoto. Apoi, a antrenat echipa de fotbal Universitatea Cluj. Avram Fițiu este profesor universitar al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară și este unul dintre promotorii abordării ecologice. Vasile Cristian Lungu este senator în funcție și coordonează două filiale județene ale PMP. El deschide lista candidaților PMP la Senat, în județul Sălaj.

„Domeniul în care am excelat a fost fotbalul și vreau să returnez spre oameni tot ceea ce am învățat în cariera mea de 40 de ani. Vreau să fiu cel care pune bazele dezvoltării sportului românesc. Vorbim de un domeniu în care de 30 de ani nu s-a mai investit nimic. Sportul a fost uitat de parlamentari, de politicieni și rezultatele nu trebuie să mire pe nimeni, pentru că nu există rezultate fără muncă, fără investiții. Dacă voi intra, și voi intra în Senatul României, vreau să fac o politică bazată pe muncă, corectitudine, credință și adevăr, pentru că acesta, cel puțin în domeniul pentru care sunt cunoscut, nu se spune. Pentru sport de performanță trebuie investiții, trebuie infrastructură, trebuie legi care să îl susțină”, a declarat Dorinel Munteanu. 

Medicul Ioan Vereșiu este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în nutriție. El a fost cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și ocupă locul 2 pe lista candidaților PMP pentru Senat.

Senatorul Vasile Cristian Lungu a explicat de ce a ales să candideze pentru un nou mandat la Sălaj și nu la Cluj.

Senatorul Vasile Cristian Lungu

„Logica politică nu se aliniază totdeauna cu o logică umană. În ultimii ani m-am dedicat doar Clujului, ceea ce s-a văzut și la alegerile locale, când pentru prima dată în istoria filialei, am intrat în Consiliul Județean. Dacă unele județe rămân la alegerile parlamentare sub un scor de prag electoral, ele afectează media națională. Știind că, aici, ca președinte la Cluj am trei locomotive electorale: Munteanu, Fițiu și Vereșiu, nu doar că pot menține scorul de la locale, ci chiar pot aduce un plus, singura alegere logică pentru Sălaj, în calitate de senator de Sălaj, eram eu. Sunt singurul care să poată ducă organizația peste scorul electoral de 5% și să nu afecteze media partidului la nivel de întreaga țară, a precizat președintele PMP Cluj Vasile Cristian Lungu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.