Ultimate magazine theme for WordPress.

VIDEO – De Ziua Poliției Române, 9 polițiști care își desfășoară activitatea în Huedin și zona arondată au fost avansați

0 1.984

Vineri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au îmbrăcat haine festive și au colorat centrul municipiului Cluj-Napoca în albastru, unde au sărbătorit alături de comunitate cei 200 de ani de atestare documentară a Poliției Române. Mircea Ion Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, a primit de la mitropolitul Andrei Andreicuț „Crucea Transilvană”. Este cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului și se oferă, de regulă, pentru merite deosebite. Tot de Ziua Poliției Române, 9 polițiști care își desfășoară activitatea în Huedin și zona arondată au fost avansați la termen, în gradul profesional următor.

Festivităţile de ieri au debutat cu participarea la slujba religioasă a sărbătorii Bunei Vestiri a reprezentanților instituției și invitaților acesteia în Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului”, ulterior festivitatea continuând în cadrul Ceremonialului de avansare al polițiștilor, în Piața Avram Iancu.

În acest cadru festiv au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim un număr de 21 de poliţişti, dintre care 5 ofiţeri şi 16 de agenţi de poliţie.

De asemenea, alţi 51 de ofiţeri şi 140 de agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.

Cei nouă polițiști avansați, care își desfășoară activitatea în Huedin și zona arondată, sunt următorii:

  1. Cătălin Capotă – Postul de Poliție Aghireșu;
  2. Dorin Capotă – Postul de Poliție Călățele;
  3. Marius Gârda – Postul de Poliție Gârbău;
  4. Bogdan Edveș Lung – Postul de Poliție Căpușu Mare;
  5. Sorina Bonțe – Secția 8 Poliție Rurală Huedin;
  6. Codruța Todea – Poliția orașului Huedin;
  7. Florin Toadere – Poliția orașuului Huedin;
  8. Ioan Urs – Investigații Criminale Huedin;
  9. Marius Vlădesan – Investigații Criminale Huedin.

Totodată, s-a desfășurat premierea în cadrul Competiției profesionale „Poliția în slujba comunității”, prilejul ceasului aniversar conturând momentul deosebit pentru aprecierea celor mai merituoși polițiști clujeni, dar și a structurilor instituției.

În spațiul conferit de Piața Avram Iancu, copiii au avut oportunitatea de a vizita atelierele de expunere tehnică, simulatorul de tragere, dar și exerciții desfășurate de echipajele canine ale Serviciului de Ordine Publică, interacționând astfel cu uniforma de poliție și oamenii care o poartă cu dedicare și profesionalism.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.