Ultimate magazine theme for WordPress.

Urmează o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT și în zona HUEDIN

0 352

În perioada 18-30 iulie, în intervalul orar 9.00-12.00, la nivelul județului Cluj, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Mai jos, calendarul testelor.

AVOCAT

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru  testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile. Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

ALESIA

Calendar teste Sistem RO-ALERT în județul Cluj – 18.07.2019 – în intervalul orar 10.00 – 12.00 – Turda.
– 19.07.2019 – în intervalul orar 10.00 – 12.00 – Chiuiești, Cășeiu, Câțcău.
– 22.07.2019 – în intervalul orar 10.00 – 12.00 – Sâncraiu, Călățele, Mănăstireni, Rîșca, Mărișel, Căpușu Mare, Gilău, Florești, Săvădisla, Ciurila, Tureni, Feleacu, Petreștii de Jos, Aiton, Săndulești, Ploșcoș, Cojocna, Apahida, Căianu și Jucu.
– 23.07.2019 – în intervalul orar 09.00 – 12.00 – zona sub forma unui patrulater rezultat prin unirea punctelor de intersecție dintre aria a trei localiăți astfel: (1) Câțcău – Vad – Cășeiu, (2) Mica – Ungurași – Mintiu Gherlii, (3) Bonțida – Palatca – Căianu, (4) Cornești – Dăbâca – Panticeu;
– 24.07.2019 – în intervalul orar 09.00 -12.00 – toate unitățile administrativ teritoriale care se învecinează cu localități din alte județe, iar ulterior unitățile administrativ teritoriale aflate într-un cerc cu raza de 5 km și centrul poziționat astfel încât să nu se intersecteze cu aria în care s-a transmis mesajul de avertizare în prima parte a zilei.
– 25.07.2019 (testare la nivel național) – în intervalul orar 10.00-12.00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe întreg teritoriul național;
– 26.07.2019 (testare la nivel național) – în intervalul orar 09.00 – 12.00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Cluj;
– 29.07.2019 – în intervalul orar 10.00 – 12.00 – localitățile din apropierea punctului de intersecție a județelor Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș;
– 30.07.2019 (testare la nivel național) – în intervalul orar 09.00-12.00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Cluj și cele aflate în zona de competență;

INFO BACKGROUND

Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgență majoră.

Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone. 

Când se transmit mesaje RO-ALERT?

Mesajele sunt difuzate doar in situatii majore de urgenta, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Ce tipuri de telefoane recepționează mesajele RO-ALERT?

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

Nu este nevoie sa aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu sistemul RO-ALERT sunt disponibile in secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert. ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.