Ultimate magazine theme for WordPress.

Sfaturi de la polițiștii clujeni pentru o experiență cât mai plăcută la târgul de la Negreni, ediția de toamnă 2023

0 1.358

În contextul desfășurării târgului de toamnă de la Negreni din perioada 05-08 octombrie 2023, polițiștii clujeni îndeamnă vizitatorii să își protejeze bunurile personale în zonele aglomerate, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite implicarea în eventuale conflicte spontane și să nu urce la volan dacă au consumat alcool.

„Pentru a se bucura de tradiționalul târg fără evenimente nedorite, îi îndrumăm pe participanți să nu uite de importanța politeței în trafic sau în mulțime”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Începând de joi și până duminică, la încheierea târgului, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale sau investigarea ciminalității economice, alături de jandarmi, vor fi alături de participanți, pregătiți să intervină în cazul sesizării unor probleme aflate în competența de soluționare.

Acțiunile polițiștilor au rolul de a preveni faptele antisociale, furturile din genți, buzunare, bagaje, precum și prevenirea unor posibile situații de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Citește și … Prognoza meteo ACTUALIZATĂ pentru târgul de la Negreni, ediția 2023

RUTE OCOLITOARE PENTRU TÂRGUL DE LA NEGRENI

În contextul în care la edițiile anterioare a fost înregistrat un număr mare de participanți și în acest an se preconizează valori ridicate de trafic înspre comuna Negreni, fiind astfel suplimentate efectivele polițiștilor rutieri, în scopul asigurării fluenței și siguranței circulației.

Rute alternative:

– În cazul parcurgerii traseului Cluj-Napoca – Oradea sau invers, este recomandată următoarea rută alternativă de deplasare: Cluj-Napoca – Zalău – Nuşfalău – Aleşd / Aleşd – Nuşfalău – Zalău – Cluj-Napoca;

– Dacă vă deplasați pe Autostrada Transilvania, este recomandat ca din localitatea Gilău să continuaţi pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău – Nuşfalău – Aleşd.

Pentru reducerea riscului rutier, conducătorii auto sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să permită oprirea în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze din timp la schimbarea benzii, să nu oprească în mod nejustificat.

Citește și … Recomandare ESENȚIALĂ pentru cei care vor să ajungă la târgul de la Negreni 2023. Lista trenurilor care opresc la târg

Nu vă angajați în depășiri neregulamentare!

Pietonii sunt sfătuiți să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Atenție la bunurile personale!

Nu se recomandă poziționarea portmoneului în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei sau în buzunarul din spate, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Banii, actele personale şi cheile locuinței nu trebuie păstrate în același loc!

Fiți atenți cu ghiozdanele sau gențile purtate în lateral sau poziționate pe spate!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelați SNUAU 112!

Citește și … Rute ocolitoare pentru târgul de la Negreni, ediția 2023

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.