Ultimate magazine theme for WordPress.

Polițiștii anunță controale drastice în școli, după ce paznicul unui liceu de TOP din Cluj a fost găsit mort de beat la serviciu

0 1.089

Polițiștii clujeni au fost șocați să afle că paznicul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Cluj-Napoca era beat criță la serviciu. Descoperirea a fost făcută întâmplător de către oamenii legii, în timpul unei acțiuni. Surse judiciare spun că bărbatul, care trebuia să asigure protecția copiilor din unitatea de învățământ, abia se ținea pe picioare.

În scopul creșterii gradului de siguranță din mediul școlar, prevenirii și combaterii traficului și consumului de substanțe interzise, a absenteismului școlar și a infracționalității din proximitatea unităților de învățământ, în data de 12 octombrie efective din cadrul Secțiilor de Poliție 1, 2 și 6 Cluj-Napoca au fost angrenate în diferite activități de control.

NEREGULI ÎN SERIE

Polițiștii au acționat în intervalul orar 11.30 – 13.00, verificând 38 de unități comerciale, 11 săli de jocuri, context în care au fost legitimate 42 de persoane și au fost identificați 18 elevi ai unor unități de învățământ despre care s-a stabilit că absentează în mod nejustificat de la orele de curs.

PAZNICUL DE LA COȘBUC, RUPT DE BEAT

În cadrul acțiunii, oamenii legii au poposit și la Colegiului Naţional „George Coşbuc„. Aici au vrut să verifice nivelul de siguranță din unitatea de învățământ și au dat peste paznic care era beat turtă, spun surse judiciare pentru publicația noastră, INFO HUEDIN.

„Totodată, în cadrul activităților de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legii referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția personalului, polițiștii au depistat un bărbat, de 34 de ani, care exercita atribuții pe linie de securitate și pază într-un liceu din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat”,

Polițiștii spun că valoarea alcoolemiei din aerul expirat este, de regulă, dublă sau mai mare de atât în sânge. Astfel, este posibil ca paznicul să fi avut în sânge o alcoolemie de peste 2 la mie. În această stare avansată de ebrietate, e greu de crezut că bărbatul putea să mai asigure măsuri de securitate în școală.

AMENDAT PENTRU BEȚIE LA LOCUL DE MUNCĂ

Paznicul a fost sancționat contravențional în temeiul Legii 333/2003, cu amendă în valoare de 300 de lei, fiind anunțată și conducerea unității despre situația în cauză.

Totodată, polițiștii au organizat întâlniri cu reprezentanții a două colegii și un liceu din Cluj-Napoca, pentru a dezbate problematica cu care aceștia se confruntă, în vederea creării unei colaborări care să permită soluționarea și îmbunătățirea situației.

Aceste tipuri de activități vor fi continuate la nivelul întregului județ, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.