Ultimate magazine theme for WordPress.

O bătrână din Valea Drăganului a rămas fără 7.300 de lei. Autoarea prinsă urgent de polițiștii din Poieni

1 2.024

O bătrână în vârstă de 80 de ani, din Valea Drăganului, a rămas fără economii. Femeii i-au fost furați banii din casă, o sumă de 7.300 de lei. Autoarea, o femeie de etnie rromă, din Borod, județul Bihor, a fost prinsă în mai puțin de 24 de ore de la comiterea faptei. În dosar au lucrat polițiștii Postului de Poliție Poieni, cei care au rămas în această comună după detașarea lui Matiș. Oamenii legii au reușit să-i recupereze femeii toți bani.

Marți, 26 iulie, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut pentru 24 de ore, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Borod, județul Bihor, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Din verificările derulate de polițiști, s-a stabilit faptul că la data de 25 iulie, în jurul orei 11.20, cea în cauză ar fi pătruns într-o locuință situată în Valea Drăganului, comuna Poieni, de unde ar fi sustras suma de 7300 de lei.

În cursul zilei de ieri, ca urmare a activităților investigativ-operative și a informațiilor obținute, femeia a fost depistată de polițiști într-o comună din județul Bihor”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Astfel, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi va fi prezentată magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Prejudiciul în cauză a fost recuperat integral.

Citește și … Cine este hoața de la Valea Drăganului și ce mod de operare avea. J.D.L. a arestat-o pe infractoarea iscusită

Sfaturi pentru a evita să deveniţi victime:

  1. Nu primiţi persoane străine în curtea sau locuinţa dumneavoastră. Este de preferat ca acestea să aştepte la poartă sau la uşă, timp în care acestea să fie chiar încuiate.
  2. Nu daţi informaţii legate de sumele de bani pe care le deţineţi, bijuterii, conturi sau depozite bancare, mai ales când aceste solicitări vă sunt adresate prin telefon, indiferent de persoanele care pretind a cere aceste informaţii! Foarte important! Poliţiştii şi procurorii nu cer informaţii prin telefon, vă invită într-un cadru oficial!
  3. Nu primiţi bancnote, mai ales în valută, dacă nu aveţi posibilitatea de a le verifica autenticitatea. Nu vă lăsaţi păcăliţi să schimbaţi bancnote de valori mari (100- 200- 500 lei). Acestea pot fi falsificate sau cei care vă cer să le schimbaţi urmăresc să observe unde sunt ţinuţi banii!
  4. Refuzaţi orice dialog cu persoane suspecte şi anunţaţi la 112 orice tentativă de fraudă!
  5. Nu trimiteţi bani pentru rude, persoane din familie sau cunoscuţi despre care vi se spune că ar fi suferit vreun accident sau că ar fi produs vreun accident şi au nevoie de sume pentru “a aranja”. Nu daţi bani sau nu oferiţi coduri de reîncărcare telefonică pentru pretinse premii, indiferent de cât de mare vi se spune că ar fi câştigul. Câştigurile reale se pot verifica cu uşurinţă!
1 Comentariu
  1. […] 25 iulie, Mariana Ciurar a pătruns în casa unei femei din Valea Drăganului. Proprietara, în vârstă de 80 de ani, a rămas fără economii în urma „vizitei” […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.