Momente de magie, desen, photobooth, baloane și mascote, de “Ziua Universală a Copiilor”
Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie vă invită luni, 20 noiembrie 2017, să sărbătorim împreună “Ziua Universală a Copiilor”, zi care marchează adoptarea de către Adunarea Generală a ONU, în 1959, a Declaraţiei pentru Drepturile Copiilor.
Începând cu ora 17.00, în complexul comercial VIVO, în Piaţeta Matei Corvin, vor avea loc activități haioase și educative: desen, momente de magie, profesorul trăznit Utonium, photobooth, baloane și mascote.
”Faptul că 20% dintre copii nu termină zece clase ne face să credem că o parte importantă dintre copiii români au drepturile încălcate. Evenimentul pe care îl organizăm are și menirea de a atrage atenția opiniei publice asupra faptului că o reformă economică nu se va putea face cu atât de mulți copii care nu se vor putea califica profesional. Noi credem că este nevoie de o intervenție imediată pentru a ajuta cât mai mulți copii să devină absolvenți de învățământ obligatoriu, pentru a putea mai apoi să se califice și într-o meserie. Șansele unui muncitor calificat de a rămâne independent de servicii sociale, prin veniturile din muncă calificată, de obicei sunt mai mari, decât șansele unui muncitor necalificat”, a declarat Mihai Roșca, director executiv FRCCF.
Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie are misiunea de a proteja drepturile copilului punând accent pe rolul activ și responsabil al familiei, comunității și statului. În ultimii ani, activitățile fundației s-au concentrat pe prevenția părăsirii timpurii a școlii, având ca beneficiari copiii cu risc mare de abandon școlar, proveniți din familii cu venituri sub 600 de lei pe membru de familie, lunar.
Stabilită oficial la 20 noiembrie 1989, Ziua universală a copiilor (Universal Children’s Day) marchează ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor și, în 1989, Convenția pentru Drepturile Copiilor. România a ratificat Convenţia pe 28 septembrie 1990, prin Legea nr. 18/1990 și s-a inspirat din aceasta, atunci când a elaborat Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Spune NU abandonului ȘCOLAR!”, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.