Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO/VIDEO – Cine îl protejează pe Alexandru Livescu, primarul din Măguri Răcătău? Procurorii de la Huedin țin la secret informații din dosar

0 3.009

Situație extrem de rară ce trebuie să ajungă în atenția Inspecției Judiciare. Procurorii de la Huedin fac scut, pe față, în jurul primarului din Măguri Răcătău. Alexandru Livescu este cercetat într-un dosar penal, alături de alte trei persoane, iar magistrații procurori de la Huedin îl protejează aparent. Procurorii din Huedin nu vor să spună nimic din dosarul penal în care se cercetează trecerea ilegală a unei suprafețe de 2 hectare de fond forestier din patrimoniul comunei Măguri Răcătău în proprietatea unui apropiat al primarului. Vedeți mai jos reacția autorităților și pe cea a primarului Livescu, care MINTE inițial că ar fi cercetat într-un dosar.

AVOCAT

DOSAR DIN 2022, NEFINALIZAT. SE AȘTEAPTĂ PRESCRIPȚIA?

Dosarul în care este cercetat Alexandru Livescu este din anul 2022. Până acum, edilul are doar calitatea de suspect. În doi ani, doar atât au reușit procurorii de la Huedin să avanseze cu ancheta. În dosar sunt acuzați Alexandru Livescu – primarul comunei Măguri Răcătău, agentul agricol din comună, un topometrist și Ovidiu Drînda – un apropiat al primarului și abonat la bani publici totodată.

Surse apropiate anchetei spun pentru INFO Huedin că Alexandru Livescu este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Agentul agricol din comună este cercetat penal pentru abuz în serviciu, topometristul este cercetat pentru fals intelectual și Ovidiu Drînda pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Citește și … Cu documentele pe masă, procurorii și polițiștii fac scut în jurul primarului de la Măguri Răcătău. CE SE ASCUNDE?

CE AU FĂCUT SUSPECȚII DIN DOSARUL PROTEJAT DE PROCURORI

Două hectare de fond forestier ce aparțineau comunei Măguri Răcătău au fost trecute din proprietatea comunei în cea a lui Ovidiu Drînda. Cum a fost pus Drînda în posesie? Surse judiciare spun că Ovidiu Drînda împreună cu agentul agricol din comună și topometristul ar fi suprapus două hărți, din două locații diferite, pentru ca Drînda să poată primi acea suprafață de fond forestier.

Astfel, cu documente false, două hectare de fond forestier au trecut din proprietatea comunei Măguri Răcătău în cea a lui Ovidiu Drînda. Terenul se află la aproximativ 200 de metri de drumul județean, pe un drum comunal care duce spre Dobrin. Prețul pe metru pătrat în zonă ar fi de 35-40 de euro.

Parte din terenul care face obiectul dosarului

Ovidiu Drînda ar fi venit cu hărțile respective, iar agentul agricol și topometristul s-ar fi ocupat de întocmirea documentelor. Primarul Alexandru Livescu a semnat, iar două hectare de fond forestier au ajuns într-o secundă la Ovidiu Drînda. Cel mai probabil, bărbatul are deja extras de carte funciară definitiv, având în vedere că au trecut trei ani de când Măguri Răcătău a pierdut acea suprafață de fond forestier.

LIVESCU, PRINS CU MINCIUNA! ȘI EL DOREȘTE SĂ ASCUNDĂ DOSARUL

Am fost la Măguri Răcătău să vorbim cu primarul Alexandru Livescu. Inițial, primarul a mințit. El a spus că nu e cercetat în niciun dosar penal. Ulterior, pus în fața faptului împlinit, Livescu a recunoscut că este cercetat penal. Urmăriți declarația mai jos.

DECLARAȚIA PRIMARULUI ALEXANDRU LIVESCU

Între timp, pe terenul primit, Ovidiu Drînda a început lucrări de terasare și amenajare, a tăiat arbori și i-a dus de acolo, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos. De la aceste activități de amenajare i se trag lui Drînda acuzațiile de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Citește și … Cu documentele pe masă, procurorii și polițiștii fac scut în jurul primarului de la Măguri Răcătău. CE SE ASCUNDE?

Lucrări de terasare

Direcția Silvică Cluj a solicitat informații despre această situație, inclusiv documente despre cum două hectare de fond forestier au ajuns la Ovidiu Drînda. Din informațiile noastre, la ordinul primarului Alexandru Livescu, aceste documente lămuritoare nu ar mai fi ajuns la Direcția Silvică Cluj.

MĂRIȚI CU DEGETELE PENTRU A VEDEA MAI BINE IMAGINEA

TĂCERE, ÎN MOD BIZAR

Am solicitat informații despre această situație de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. Procurorii de aici au invocat că urmărirea penală nu este publică. E adevărat, până într-un punct. Nu e cazul în această speță. Apoi s-au gândit dragii de magistrați la imaginea primarului acuzat că ar fi cedat ilegal două hectare de fond forestier din patrimoniul comunei Măguri Răcătău. Este cel puțin bizar modul în care se comportă magistrații procurori, având în vedere că în alte dosare se comunică inclusiv nume și prenume, fapte, moduri de operare e.t.c. Tocmai de aceea Inspecția Judiciară trebuie să verifice exact ce este în acest dosar și de ce la 2 ani de la debutul lui, aproape 3 ani de la presupusa faptă, avem doar suspecți și nu inculpați.

MĂRIȚI CU DEGETELE PENTRU A VEDEA MAI BINE

Am întrebat și la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj despre acest dosar. Neavând acordul procurorului să comunice informații, am primit doar numărul persoanelor din dosar și doar faptele puse la grămadă. Asta tot pentru a induce în eroare cu privire la faptele pentru care este cercetat fiecare suspect din dosar.

„Dosarul vizează cercetarea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 din Legea 46/2008, furt de arbori din fondul forestier național faptă prevăzută și pedepsită de art. 109 din Legea 46/2008, fals intelectual faptă prevăzută și pedepsită de art. 321 din Codul penal și abuz în serviciu faptă prevăzută și pedepsită de art. 297 din Codul penal, iar în cauză sunt cercetate 4 persoane”, se arată în răspunsul primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Relația dintre Ovidiu Drînda și Alexandru Livescu este cunoscută. Firma Ovi Market SRL are contract încheiat cu Primăria Măguri Răcătău pentru întreținerea drumurilor din comună.

Păstrăm în atenție acest subiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.