Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Primul pas din programul PLUS Cluj “Un calculator, un viitor”, demarat de comunitatea PLUS Huedin

0 1.163

PLUS Huedin a donat, miercuri, 8 laptopuri și 2 tablete unor copii care au nevoie de ele pentru a putea participa la activitățile școlare care se desfășoară exclusiv online, în contextul pandemiei. Acesta este doar primul pas dintr-un proiect mai amplu, „Un calculator, un viitor”, demarat de filiala județeană PLUS Cluj.

Scopul final este colectarea de echipamente IT (laptopuri și tablete) care să fie apoi distribuie copiilor care nu au posibilitatea să își cumpere astfel de dispozitive.

Inițiatorii proiectului au ca obiectiv final dotarea cât mai multor copii cu ceea ce ei numesc „kitul pentru școala online”. Educația este un drept al fiecărui copil, indiferent de mediul din care provine și de mijloacele materiale de care dispune.

Iată câteva dintre gândurile lor pe acest subiect:

„Cursurile școlare se vor relua în luna septembrie sau chiar mai târziu, dar până atunci totul se va desfășura online. Sunt convins că mulți dintre noi putem găsi acasă o tabletă sau un laptop mai vechi, dar perfect funcționale (sau ușor reparabile) pe care le-am putea dona”, spune Ovidiu Chendeș – PLUS Cluj-Napoca.

„Proiectul are ca scop principal colectarea donațiilor de laptopuri/tablete și distribuirea lor în județul Cluj, prin colegii noștri, Ovidiu Pantea și Cristian Farcaș, care se ocupă deja de identificarea unor școli cu copii care ar putea beneficia de aceste donații”, adaugă Călin Groza – PLUS Cluj-Napoca.

„Niciun efort nu este prea mare atunci când vrei să contribui la educația unor copii, iar preocuparea pentru asigurarea unor șanse egale la educație, pentru toți copiii, este cel mai sincer lucru pe care îl poate face un politician”, precizează Ovidiu Pantea – PLUS Huedin.

Contact: https://www.facebook.com/PLUS-Huedin-2038893936219587/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.