Ultimate magazine theme for WordPress.

Are Huedin zonă metropolitană pentru a circula fără declarație? Autoritățile răspund

0 2.462

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul național al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

Cum Huedin nu este municipiu, ci oraș, zonă metropolitană nu există. Astfel, potrivit prefectului Mircea Abrudean, cetățenii orașului Huedin trebuie să-și completeze declarație pe proprie răspundere la ieșire din localitate.

De declarație pe proprie răspundere au nevoie, în continuare, și localnicii de la sate care se deplasează în exteriorul localităților.

Administrativ, zone metropolitane au doar municipiile mari. Totuși, în această situație, autoritățile consideră că și municipiile mici au zone metropolitane.

final-articol

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.