Ultimate magazine theme for WordPress.

FOTO – Panică la Spitalul Huedin din cauza unei paciente care suferă de NESIMȚIRE, înainte de toate. Era să aprindă sistemul de aerisire a spitalului

0 4.390

O pacientă de la munte, din Dealu Negru mai exact, comuna Călățele, a provocat panică în Spitalul Huedin. S-a întâmplat sâmbătă, puțin înainte de prânz. Pacienta nesimțită, internată la etajul 1, era cât pe ce să dea foc sistemului de aerisire a unității medicale, după ce a aruncat un chiștoc de țigară aprins în canalizare. Noroc cu sistemul de incendiu! În mod halucinant, polițiștii au aplicat sancțiunea minimă.

Sâmbătă, în jurul orei 12:30, sistemul de incendiu al Spitalului Huedin s-a declanșat. Era ora mesei și a administrării tratamentului. O pacientă de 57 de ani, internată la cardiologie, cu hipertensiune și pneumonie, de lene, a mers în baia salonului să fumeze. În loc să coboare de la etajul 1 în curtea unității medicale, aceasta și-a aprins țigara în baie. Chiștocul aprins l-a aruncat în sistemul de canalizare, care ar comunica cu tubulatura de aerisire. Plasticul din tubulatura de aerisire s-a încins și astfel au apărut degajări de fum.

Potrivit unor surse medicale, mai mulți pacienți au fost mutați în alte saloane, iar la fața locului au intervenit pompierii de la Huedin. Militarii au desfăcut tubulatura și au găsit chiștocul care fusese stins, între timp, de angajații spitalului.

„Pompierii de la Detașamentul Huedin au fost solicitați să intervină la Spitalul Huedin, unde s-au raportat degajări de fum la nivelul canalizării și a tubulaturii de aerisire. Ajunse de urgență la fața locului, echipajele noastre au constatat faptul că degajările de fum s-au produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări aruncate în canalizare. Drept urmare, nu s-a confirmat vreun incendiu, zona fiind verificată de către pompieri. Anterior, până la sosirea noastră, personalul medical a reacționat prompt și a mutat trei pacienți într-un alt salon. Din fericire, nu au existat alte probleme. Am intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Citește și … Infirmiera „războinică” intervine în cazul țigării din baia Spitalului Huedin: „as devina cine ai internează și le dau voie sa fumeze”

Reprezentanții Spitalului Huedin spun că au deschis o anchetă internă, în urma căreia se gândesc serios să se îndrepte împotriva femeii care a declanșat nebunia. Pacienta urmează să plătească daunele provocate de pompieri la sistemul de aerisire, în încercarea de a afla sursa fumului.

„S-a efectuat procedura legală, au fost anunțați pompierii și după identificarea sursei de fum, s-a anunțat poliția pentru sancționarea persoanei care a cauzat această situație. Se dispune efectuarea unei anchete interne pentru identificarea modului în care s-a produs acest incident și persoanele responsabile”, precizează Adina Pașcalău, managerul Spitalului Huedin.

POLIȚIȘTII S-AU IDENTIFICAT ÎN COMPORTAMENTUL INDIVIDEI?

La fața locului au intervenit și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin. După scurte verificări, femeia a recunoscut că ea este cea care a fumat în baia comună a saloanelor 105 și 106.

Agenții i-au aplicat acesteia o sancțiune MINIMĂ în valoare de 100 de lei. Femeia poate să plătească 50 de lei în 15 zile. Interesant este de văzut ce a fost în capul agenților când au scris un astfel de proces verbal. Probabil că agenții s-au identificat în comportamentul pacientei aflată în culpă.

Este normal să aplici o sancțiune minimă atunci când toate circumstanțele personale și reale sunt în favoarea contravenientului. Ori, aici, din start erau în defavoarea femeii. În primul rând a fumat într-un spațiu interzis, apoi a provocat haos prin declanșarea sistemului de incendiu, a contribuit la degradarea sistemului de aerisire, datorită gestulului său au fost alertate serviciile specializate în stingerea incendiilor. Toate acestea în condițiile în care individa era deplasabilă, putea să coboare în curte pentru a fuma.

„La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, Poliția Orașului Huedin a fost sesizată de către reprezentanții Spitalului Huedin cu privire la un incident provocat de un pacient.

La fața locului, polițiștii au constatat, în urma verificărilor efectuate de reprezentanții I.S.U. Cluj, că o femeie, de 57 de ani, care se afla la spital în calitate de pacient, ar fi aruncat un chiștoc de țigară în instalația sanitară, provocând degajări de fum

Polițiștii au aplicat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 349/2002″, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

INFO Huedin urmează să monitorizeze cu atenție dacă individa va plăti daunele provocate din comoditate ori aceste daune vor fi plătite, tacit, din banii tuturor contribuabililor.

Citește și … Infirmiera „războinică” intervine în cazul țigării din baia Spitalului Huedin: „as devina cine ai internează și le dau voie sa fumeze”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.