Ultimate magazine theme for WordPress.

UPDATE – DECIZIA Curții de Apel Cluj în dosarul ”Famiglia”. Rămâne Matiș polițist sau este exclus din sistem

0 3.452

UPDATE – 1 – Gheorghe Matiș, fostul ajutor de șef de post din Poieni, părăsește Poliția Română. Magistrații Curții de Apel Cluj au menținut sentința Judecătoriei Huedin, astfel că agentul urmează să fie dat afară din sistem. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

PSD NEGRENI

ȘTIREA INIȚIALĂ, MAI JOS!

PSD POIENI

Emoții mari pentru fostul ajutor de șef de post din Poieni, Gheorghe Matiș. Joi, 18 mai, judecătorii Curții de Apel Cluj decid dacă agentul rămâne în Poliția Română ori îl elimină definitiv din sistem. El a fost condamnat de prima instanță pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații și a primit 1 an de închisoare cu suspendare.

PSD MĂRGĂU

Citește și … Dosarul ”Famiglia”, la FINAL! Gheorghe Matiș pleacă din Poliția Română

Dacă judecătorii Curții de Apel Cluj mențin sentința Judecătoriei Huedin, Matiș zboară definitiv din sistem. Între timp, polițistul s-ar pregăti pentru plecarea din Poliție.

Surse din anturajul agentului arată pentru INFO Huedin că în cazul în care va fi dat afară din sistem, Matiș ia în calcul să devină șofer de TIR. În acest sens, încă polițistul Matiș, ar fi participat la cursuri de șofer profesionist.

Citește și … Dosarul ”Famiglia”, la FINAL! Gheorghe Matiș pleacă din Poliția Română

Din cei trei inculpați, Gheorghe Matiș, Diana Ilea și Eugen Zirbo, cel care a declarat apel este Matiș. De altfel, cariera lui este pusă în pericol. El este singurul care a primit pedeapsă cu suspendare de la Judecătoria Huedin, în 27 decembrie 2022, pentru mușamalizarea accidentului de pe strada Horea din Huedin, din vara anului 2021. Complicii Diana Ilea și Eugen Zirbo au primit amânarea aplicării pedepsei, astfel că nu aveau motiv să declare apel împotriva Hotărârii Judecătoriei Huedin.

Mașina implicată în accident, condusă de Matiș

Din Hotărârea Judecătoriei Huedin se poate observa că judecătorul de caz nu a avut cuvinte de laudă la adresa inculpaților Gheorghe Matiș și Eugen Zirbo, ambii polițiști.

„În cadrul procesului de individualizare judiciară, mai reține instanța, împrejurarea că cei doi inculpați, (n.r. Matiș) și (n.r. Zirbo) au calitatea de agenți de poliție, aspect care, într-adevăr, determină instanța să conchidă că, conduita acestora este considerabil mai blamabilă decât aceea a unui cetățean simplu”, se arată în Hotărârea primei instanțe.

Mai apoi, judecătorul l-a numit pe Matiș iresponsabil și neasumat: „Cu toate acestea, instanța are în vedere faptul că, contribuția inculpatului (Matiș) la întreaga activitate infracțională este una importantă, practic acesta, prin conduita sa iresponsabilă și neasumată, în sensul de a evita tragerea sa la răspundere de orice fel, nu a ezitat să-i atragă în această activitate atât pe iubita sa, cât și pe colegul său”.

În aceeași Hotărâre, judecătorul îl “mitraliază” pe inculpatul Matiș care a găsit de cuviință să spună că a comis infracțiunile de frică să nu apară în presă. Și iubita lui Matiș, Diana Ilea, a avut o apărare similară, folosind în fața instanței de la Huedin termenii „năcazu aiesta” și „mizeria asta”, încercând să arate că a dorit evitarea unui posibil scandal mediatic și pentru asta a comis infracțiunile.

Citește și … Dosarul ”Famiglia”, la FINAL! Gheorghe Matiș pleacă din Poliția Română

„Ţinând cont de împrejurările săvârşirii faptei, instanţa reţine că gravitatea faptei inculpatului, (n.r. Matiș) contribuția acestuia la săvârșirea infracțiunilor de către ceilalți inculpați, atingerea adusă în concret valorilor sociale protejate de legea penală este una ridicată, acesta, în calitatea sa de organ de poliție, reprezentând un real pericol pentru ceea ce reprezintă o valoare esențială pentru consolidarea și buna desfășurare a relațiilor sociale referitoare la încrederea în actele oficiale, precum și pentru stabilirea unor relații bazate pe bună-credință și corectitudine. Astfel, în opinia instanței, susținerile inculpatului conform cărora prin fapta sa a încercat să diminueze consecințele unui scandal mediatic nu pot justifica un comportament infracțional”, se mai arată în Hotărârea Judecătoriei Huedin.

CARE AU FOST INFRACȚIUNILE

Din cei trei inculpați, Gheorghe Matiș, Diana Ilea și Eugen Zirbo, cel care a declarat apel este Matiș. El este singurul care a primit pedeapsă cu suspendare de la Judecătoria Huedin, în 27 decembrie 2022, pentru mușamalizarea accidentului de pe strada Horea din Huedin, din vara anului 2021. Complicii Diana Ilea și Eugen Zirbo au primit amânarea aplicării pedepsei, astfel că nu aveau motiv să declare apel împotriva Hotărârii Judecătoriei Huedin.

Cei trei inculpați, la fel ca în familie, au mușamalizat un accident rutier produs de unul dintre ei, pe strada Horea din Huedin, în vara anului 2021. Cel care a provocat accidentul este inculpatul Gheorghe Matiș, polițist în Poieni la momentul acela. Inculpata Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni și iubită a lui Matiș, a declarat în fals că ea era la volan în momentul producerii accidentului. Iar inculpatul Eugen Zirbo i-a ajutat pe cei doi să mușamalizeze accidentul și chiar l-a indus în eroare pe unul dintre colegii săi în loc să relateze adevărul.

Matiș, Ilea și Zirbo au mușamalizat accidentul din 23 iulie 2021, de pe strada Horea din Huedin. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, merge la săli de păcănele, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

INCULPAȚII ȘI FAPTELE LOR

Matiș Gheorghe a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații. În prezent, el este mutat cu serviciul la Baciu. El a primit 1 an de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare.

Ilea Diana Gabriela a fost judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. S-a dispus amânarea aplicării pedepsei și doi ani de încercare.

Zirbo Eugen a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Tot de de către conducerea IPJ Cluj, Zirbo a fost mutat la Florești. S-a dispus amânarea aplicării pedepsei și doi ani de încercare.

Mai multe informații despre subiect găsiți dacă dați click AICI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.