Ultimate magazine theme for WordPress.

Cristian Lungu, președinte PMP Cluj: De ce România trebuie să fie primită în Schengen

0 108

De prea mulți ani, România este supusă unor presiuni nejustificate legate de aderarea la Spațiul Schengen, este de părere președintele PMP Cluj, senatorul Vasile Cristian Lungu. În calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European, liderul PMP Cluj este de părere că România trebuie să negocieze cu fermitate și cu onestitate dosarul Schengen.

PSD NEGRENI

”România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru a fi primită în Spațiul Schengen. Iar atunci când a început procesul de aderare, nu a fost vorba de nici o clipă decât despre condiții tehnice. Este lipsit de etică să schimbi regulile jocului în timpul jocului și să legi aderarea la Spațiul Schengen de alte dosare sau de alte probleme. Nu discutăm aici dacă este vorba de statul de drept sau de Portul Constanța, pentru că în plan etic și moral acest lucru este puțin relevant. Discutăm dacă România îndeplinește criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Răspunsul este evident că da, le îndeplinește, deci România trebuie să fie admisă. În caz contrar, românii își pot pierde încrederea în onestitatea acelor parteneri europeni care le neagă acest drept”, a spus senatorul Vasile Cristian Lungu.

PSD POIENI

Liderul PMP Cluj este de părere că România s-a achitat cu vârf și îndesat de obligația sa de a proteja frontierele externe ale Uniunii Europene, atât în chestiuni precum criza migranților, cât și în aspecte care țin de combaterea traficului de persoane sau traficului de droguri.

PSD MĂRGĂU

De asemenea, Vasile Cristian Lungu afirmă că nu trebuie legate ideatic dosarele Schengen și MCV. ”Este vorba de două lucruri total diferite. În negocierile de aderare, România a acceptat acest Mecanism de Cooperare și Verificare, pe scurt MCV. Tot așa, partenerii europeni au acceptat să stabilească criterii clare referitoare la aderarea României la Spațiul Schengen. În dreptul internațional există principiul exprimat în limba latină pacta sunt servanda, adică tratatele trebuie respectate. Exact pentru acest lucru militez și eu și pentru acest lucru mă voi lupta în calitate de membru al Parlamentului European, dacă românii mă vor trimite la Bruxelles”, a adăugat președintele PMP Cluj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.